USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

СБУ затримала депутата, який вивозив до РФ українське зерно з Харківщини

4 Листопада 2022 19:46
Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області.

Зловмисником виявився депутат однієї із селищних рад Куп’янського району, повідомляють в СБУ.

Під час захоплення частини регіону він одним із перших пішов на співпрацю з ворогом. Будучи власником кількох сільгосппідприємств, посадовець запропонував окупантам допомогу в незаконному вивезенні українського зерна зі сходу України.

Для цього він «перереєстрував» агробізнес у місцевій окупаційній адміністрації і почав сплачувати податки до бюджету рф.

При цьому основну частину зібраного врожаю мав віддавати загарбникам, а те, що залишиться, реалізовувати на території країни-агресора.

Читати ще: СБУ повідомила про підозру дочці екс-міністра оборони України

Крім того, зловмисник надав агресорам доступ до власних логістичних складів для базування і ремонту ворожої військової техніки, а також виділяв паливо для її заправки.

Після деокупації району депутат залишився у селищі і сподівався уникнути покарання. Однак співробітники СБУ викрили його злочинну діяльність та затримали.

Читати ще: СБУ затримала колаборанта, який допомагав окупантам втікати лісами від контрнаступу ЗСУ на Донеччині

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Розглядають питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus