USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

СБУ затримала «телеексперта» Марунича, який працював на Росію

9 Квітня 2022 21:51
Служба безпеки України затримала «експерта з енергетичних питань», який поширював кремлівську пропаганду та займався дискредитацією України на міжнародній арені.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Так званий експерт робив це в ефірі санкційних телеканалів і через рейтингові телеграм-канали. Також він тісно співпрацював з російським інформагентством «Россия сегодня». Докази цього документально підтверджені.

Інструкції чоловік отримував від російського куратора з тимчасово окупованого Криму, а мільйонні гонорари – з РФ, через заборонені в Україні електронні платіжні системи.

Під час обшуків правоохоронці виявили у російського агента: засоби зв’язку, комп’ютерну техніку та флеш-носії з доказами злочинних дій; готівку у розмірі 3 млн грн, яку він отримав на проведення інформаційних диверсій.

За інформацією джерел «Главкома» у спецслужбі, неназваним у релізі СБУ «експертом» виявився Дмитро Марунич. Цей чоловік тривалий час позиціонував себе фахівцем у питаннях енергетики, хоча не працював у цій галузі. Зараз він перебуває в СІЗО одного з обласних центрів.

У розпорядження видання також потрапив договір про співробітництво, укладений між Маруничем і державним російським пропагандистським інформагентством «Россия сегодня». Документ датований 1 листопада 2021 року.

Документ свідчить, що за кілька місяців до війни Марунич, як експерт, зобов'язувався перед російським замовником виступати визначену кількість разів у проросійському інтернет-виданні «Украина.Ру».

За один виступ йому платили 14,3 тис. російських рублів. Всього контракт підписано на суму 114,4 тис. російських рублів.
Окрім того, Марунич був постійним гостем ефірів проросійських телеканалів в Україні, які потрапили під санкції.

Окремо Марунич погодився з вимогами «Россия сегодня», щоб не порушувати російське законодавство.

Зауважимо, явище псевдоекспертів та псевдополітологів стало поширеним в останні роки в України. Медіапростір заполонили люди, які коментували все що завгодно, при цьому вони не мали жодного професійного стосунку до тем, за які бралися. Більшість таких людей обслуговували замовників з різних політичних сил, а також країну-агресора. Десятки таких коментаторів були постійними гостями ефірів проросійських каналів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
44 мп Показати IP 10 Квітня 2022 08:51
З цим зрозуміло великі гроші не можу зрозуміти смєтаніна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus