USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

СБУ затримала зрадника, який готував для РФ списки «потенційних цілей» серед українських топпосадовців зі спецслужб і правоохоронців

12 Вересня 2022 12:21
Під час спецоперації в Одесі затримано агента російських спецслужб, який професійно володів методами конспірації. Ним виявився колишній керівник кримінальної розвідки Управління боротьби з оргзлочинністю.

Про це інформують в СБУ.

Зловмисник збирав розвіддані, у тому числі і стосовно керівництва Служби безпеки.

Також ворожого агента цікавила закрита інформація про установчі дані посадовців і ветеранів МВС, результати розслідувань резонансних справ.

Зібрані відомості він передавав у москву своєму «зв’язковому» – кадровому співробітнику мвд рф Сєргєю Єрьоміну, діяльність якого координує фсб.

Читати ще: СБУ викрила зрадницю на підприємстві ракетно-космічної галузі

Отриману інформацію окупанти використовують для визначення «потенційних цілей» серед українських силовиків, проведення диверсій і спеціальних інформаційних операцій для їх дискредитації та спроб вербування.

Встановлено, що ворожий поплічник переїхав до Одеси після звільнення з міліції у 2014 році. У поле зору російських спецслужб потрапив через свої прокремлівські погляди, які висловлював серед колишніх колег-правоохоронців.

За даними контррозвідки СБУ, зрадника завербували представники країни-агресора у червні 2022 року.

Відтоді за вказівкою московських «кураторів» агент збирав розвідінформацію про Сили безпеки та оборони, відомості про суспільно-політичну ситуацію на півдні України. Для передавання даних в рф застосовував заздалегідь відпрацьований канал електронного зв’язку.
До підривної діяльності зрадник намагався залучити кількох колишніх співробітників підрозділів МВС Одеської області.

Читати ще: В Україні зрадника, який передавав позиції «Азова», засудили на 16 років тюрми

Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили засоби зв’язку, які він використовував для комунікації з представниками рф.

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану, та йому судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus