USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

СБУ затримала зрадницю, яка готувала ракетний удар по Одесі в обхід ППО

7 Березня 2024 11:16
Контррозвідка Служби безпеки України затримала російську агентку, яка готувала нову повітряну атаку РФ на цивільну інфраструктуру Одеси.

Щоб обійти українську ППО під час удару, окупанти доручили своїй поплічниці виявити локації протиповітряних комплексів на території обласного центру. Про це повідомили в СБУ.

Насамперед агресора цікавили можливі координати зенітно-ракетних установок на прибережній території міста. Також загарбники намагалися дізнатися про наявність у місцевих портах військових суден, які оснащені засобами протиповітряної оборони.

Читати ще: В результаті російського удару по Одесі загинули 5 людей

Отримані відомості окупанти планували врахувати під час підготовки нових атак на місто, в тому числі із застосуванням крилатих ракет та дронів-камікадзе типу Shahed.
Служба безпеки своєчасно викрила ворожі плани і запобігла їх реалізації.

Перед затриманням російської агентки всі її злочинні дії було поетапно задокументовано з перших кроків розвідувальної активності. Це дозволило завчасно поінформувати командування Сил оборони про нову загрозу повітряних ударів та підготуватися до захисту.
Під час документування розвідувально-підривної діяльності ворожої агентки було встановлено особу її російського куратора. Ним виявився очільник розвідгрупи угруповання російських військ, яке дислокується у тимчасово окупованому Севастополі.

Читати ще: Росія вдарила по Одесі, коли там перебував прем’єр Греції, цілилась в Зеленського

Встановлено, що агресор дистанційно залучив одеситку до співпраці у січні цього року як ідеологічну прихильницю рашизму.
Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 7 Березня 2024 13:28
Треба вносити зміни до КК України. Під час військового стану має бути запроваджена страта винного.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus