USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Секретар Ковельради задоволений доганою?

1 Серпня 2008 17:09
Секретар Ковельської міської ради Василь Шворак недавно отримав догану від міського голови Сергія Кошарука. За словами Сергія Дмитровича, у Василя Григоровича були деякі недоліки у роботі, але, щоб не виносити на сесійне засідання ради питання про його відставку, він і застосував дисциплінарне стягнення. Про це 1 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Ковельська правда, дещо інші причини цього покарання наводять депутати. «У розмові з нами Василь Шворак повідомив, що під час тимчасової відсутності міського голови він відмовився підписувати один документ і за це йому начебто «віддячили» доганою», – говорить голова депутатського об’єднання «Рідний Ковель» Ярослав Шевчук.
Депутати міської ради вирішили відстояти свого колегу, адже саме вони таємним голосуванням обрали його секретарем ради. Оскільки Василь Шворак є «дев’ятнадцятим» у виборчому списку БЮТ, то депутат цієї фракції Геннадій Кіндер підготував на чергову сесію міськради проект рішення про скасування розпорядження Сергія Кошарука щодо дисциплінарного стягнення на Шворака.
Автор проекту та інші народні обранці твердять, що у даному випадку міський голова вийшов явно за межі своїх повноважень, оскільки згідно з чинним законодавством дисциплінарне стягнення застосовується лише тим органом, якому надано право приймати працівника на роботу, обирати та затверджувати його на посаду, а Шворак перебуває на виборній посаді і тільки рада може його покарати.
На сесії навколо «дисциплінарного питання» виникла гостра дискусія. Соціалістка Людмила Стахорська заявила: «Слухати тут привселюдно, за що саме дали Швораку догану, – просто неетично». Іншої думки був Сергій Товкач від Народного Блоку Литвина: «Питання не в етиці, а в тому, що це – не компетенція міського голови». Як каже Сергій Володимирович, оскільки депутати мають намір направити своє рішення обласному прокурору для реагування, то чого тут боятися його обговорювати?
«Василь Шворак визнав, що це стягнення – дійсно по суті», – мовив Сергій Кошарук. – «Якщо хтось вважає, що я порушив закон – прошу подати заяву в суд і ми доведемо: хто з нас правий, а хто – ні».
Ну а що ж сам секретар ради? Вийшовши на трибуну, Василь Шворак попросив депутатів зняти з порядку денного проект рішення на свій захист, бо це – трудові відносини, а сесійна зала – не місце для їх обговорення. Чи то Василь Григорович справді визнав за собою якусь невидиму для багатьох провину і відмовився від захисту колег-депутатів, чи то в такий спосіб вирішив бути одночасно добрим і для міського голови, і для депутатського корпусу – не зрозуміло. Але склалось таке враження, що друга посадова особа представницького органу міста Ковеля сама себе «відшмагала». Напевно, у Василя Шворака проснувся отой підневільний дух компартійних часів, коли він працював секретарем міськкому партії і коли принизлива самокритика була чи не найвищою «цнотою» тодішньої номенклатури.
За те, щоб включити до порядку денного вищевказаний проект рішення, проголосувало лише шість чоловік, а половина від складу ради – утримались. Колеги Василя Шворака по фракції БЮТ голосували у «вільному режимі», продемонструвавши своє ставлення до нього. Людмила Стахорська вважає, що Шворак став заручником складної політичної ситуації, коли з одного боку він виконує свої посадові обов\'язки, а з другого – має певні зобов’язання перед БЮТ, від якого пройшов на цю високу посаду. Втім, ще одна догана – і секретарю ради доведеться шукати іншу роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus