USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Секретні документи, програмне забезпечення і шифри: фахівці ГУР зламали сервери міноборони РФ

4 Березня 2024 12:40
Кіберфахівці ГУР МО України реалізували чергову успішну спецоперацію проти держави-агресора. У результаті атаки вдалося отримати доступ до серверів міністерства оборони РФ.

Про це інформує ГУР.

Тепер українська спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало МО РФ, а також – масивом секретної службової документації російського міністерства війни.

Йдеться про накази, звіти, розпорядження, доповіді та інші документи, які циркулювали між 2000 структурних одиниць силового відомства Росії.

Читати ще: Українські хакери викрали секретні документи на 500 об’єктів міноборони РФ

Одержана інформація дозволяє встановити повну будову системи російського міноборони та його ланок.Аналіз отриманих даних також допоміг ідентифікувати генералітет, інших високих керівників структурних підрозділів МО РФ, а ще заступників, помічників, спеціалістів – усіх, хто використовував софт для електронного документообігу під назвою «бюрократъ».
У розпорядженні воєнної розвідки України, наприклад, опинилася службова документація заступника міністра оборони РФ Іванова Тимура Вадимовича. Цей заступник Шойгу відіграв важливу роль у тому, що кібератака стала успішною.

«Робота у кіберпросторі Росії, спрямована на перешкоджання й параліч діяльності відповідальних за війну проти українського народу силових органів та посадовців держави-агресора, триває», – зазначили в ГУР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus