USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Сектор Гази здійснив ракетний обстріл Ізраїлю, палестинці вторглися в країну. Відео

7 Жовтня 2023 09:10
Вранці суботи, 7 жовтня, по центральних та південних районах Ізраїлю завдано масованого ракетного удару зі сторони сектору Газа. Унаслідок цього загинула людина, є поранені.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на Jerusalem Post.

«ХАМАС є правлячою організацією в секторі Газа, відповідальною за цей напад, і вона нестиме наслідки та відповідальність за події», – заявили в ЦАХАЛІ.

Станом на 8 ранку відомо про 16 поранених внаслідок ракетного обстрілу.

ЦАХАЛ оголосив про стан готовності до війни та удари у відповідь.

Спершу про ракетний обстріл повідомили Reuters, AP News та Times of Israel.

Зазначається, що у Тель-Авіві, Сде-Бокері, Араді, Дімоні місцеві жителі чули попереджувальні сирени про ймовірний ракетний удар. З боку сектора Газа було завдано масованого удару по Ізраїлю.
Також повідомляється про проникнення палестинських військових на територію Ізраїлю. Одразу в кількох південних містах країни чутно стрілянину. Унаслідок цього щонайменше 5 людей отримали поранення, один у важкому стані.
Служба швидкої допомоги повідомила, що медики надають допомогу 70-річній жінці, яка знаходиться в критичному стані, та ще одному чоловікові. Ще три людини отримали осколкові поранення. Ізраїльські військові закликали жителів південного та центрального Ізраїлю залишатися ближче до бомбосховищ.

Прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу та міністр оборони Йоав Галант скликали термінову нараду з військовим керівництвом Ізраїлю для обговорення ситуації та подальших дій.

Натомість ХАМАС заявив, що лідер його військового крила Мохаммед Дейф планує зробити заяву пізніше в суботу.

Ракетний обстріл відбувся після тижнів загострення напруженості вздовж нестабільного кордону Ізраїлю з Газою та запеклих боїв на окупованому Ізраїлем Західному березі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Арафат Показати IP 7 Жовтня 2023 10:16
Ізр завдасть удару у відповідь, і, ймовірно, знищить Палестину. Схоже на заплановану операцію І. по знищенню Палестини. Нічого в світі не трапляється випадково
мама Показати IP 7 Жовтня 2023 11:12
ти дурень, тримай своi думки при собi......там гинуть люди, а ти про знищення Палестини.....
Микола С Показати IP 7 Жовтня 2023 13:32
Банда муртадів знову "захищає" Всевишнього замість щоб носити його в собі. Ще й діють методами кацапів у Бучі, що вкотре лише підтверджує, що у терористів, незалежно від означеної ідеології, єдиний навчальний центр - Комінтерн
Патрiот Показати IP 7 Жовтня 2023 14:13
Це територii Палестини.так що хто куди "вторгався" розiбратись потрiбно, "iсторик"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus