USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Села Любомльщини зароблятимуть на роздільному смітті

5 Січня 2017 10:31
У селах Руда та Хворостів, що на Любомльщині, завдяки фінансуванню з Німеччини встановлюють баки для роздільного збору сміття. Окрім забезпечення належного рівня екології в населених пунктах, місцеві жителі ще й зможуть заробити на цьому, пише КОРДОН.

На початку осені минулого року одна з активісток села Руда Тетяна Горайчук взяла участь у міжнародному гранті. Її проект щодо роздільного збору сміття став одним із переможних. Тож фінансування його реалізації на території Хворостівської сільради, в яку входить Руда, взяла на себе німецька організація.

На Святого Миколая в згадані села вже були доставлені спеціальні сітки та урни. Наразі розробляють демонстративні наклейки на них, що підказуватимуть сельчанам як правильно сортувати відходи.

«У нас всі звикли палити непотріб чи викидати в хащі, меліоративні канави та інші водойми. Ніхто не задумується, наскільки в такий спосіб забруднюється навколишнє середовище. Після чого від звичайного купання влітку на шкірі може з’явитися висипка», – пояснює Тетяна Горайчук.

Жінка каже, що якщо була можливість безкоштовно отримати всі засоби для належного збору сміття за європейськими стандартами, то чому б не використати такий шанс.

Місця для збору відходів облаштують у центрі села (біля магазину) в Руді та на території школи в Хворостові. Там будуть окремі баки для поліетилену, пластику, битого скла, паперу. Планують накопичувати й використані батарейки.

Сміття вивозитиме підприємець, який уклав відповідний договір про це з власником магазину в Руді (який, своєю чергою, слідкуватиме за порядком збору непотрібних речей біля свого закладу) та з дирекцією школи в Хворостові.

Більше того, за кожен кілограм належно відсортованих відходів підприємець, хай і незначну суму (2-3 грн), сплачуватиме гроші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
знаю Показати IP 5 Січня 2017 11:39
з цього нічого не буде, найсучасніше це сімейне сміття а потім сортування

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus