USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

На Любомльщині невідомі викидають деревину абиде

15 Листопада 2016 15:14
У селі Городне, що на Любомльщині, невідомі викидають деревину, придатну як паливний ресурс, просто посеред польових доріг і вздовж меліоративних систем. Цим самим загачують стихійними звалищами шляхи й марнують дрова, - інформує КОРДОН.

Прибувши на прохання одного з місцевих жителів, на вказаному ним місці, журналісти зафіксували техніку, яка саме вивантажувала гілля й чагарники. Побачивши журналістів, водії чкурнали, навіть не вирівнявши нормально причепи.

За однією з версій це - польська фірма у такий спосіб почала обробляти ділянки поблизу села.

“З одного боку, роблять хорошу справу: хай краще орендар наведе порядок тут й дасть якусь копійку в бюджет, ніж земля заростатиме бур’янами та хащами, де плодитиметься всяка гадина. А з іншого – марнується чимало молодих дерев й стихійно загачуються польові дороги та рови”,- зазначають селяни.
Щоб переорати та належним чином розпушити грунт, необхідно почистити територію від чагарників та зайвих дерев. За що й взялися, мабуть, поляки. Але забули, вочевидь, попередити місцеву владу й запитати, куди подіти деревину.

Дійти до місця, де вирувала оранка, й переконатися, чи справді тут здійснює роботи орендар – так і не змогли. Шляхи перекриті повноводними канавами, які ані пішки, ані легковим авто не подолаєш.

Вздовж меліортивних каналів викинуті чималі купи різного роду деревини. Деінде можна побачити кремезніші стовбури, придатні для палива. Навіщо було їх залишати вздовж стічних водойм, що прямують в село, дізнавалися в очільника громади. Адже такі “відходи” можна було б використати в котельні однієї зі шкіл чи завезти їх під дрова якійсь бабусі.

“Свого часу пройшла грошова оцінка земель за Городном, ближче до лісу. Польській фірмі мали надати їх в оренду. Але, по-ідеї, там не повинні були б зараз вестись будь-які роботи. Дякуємо, що зреагували та повідомили нам. Сьогодні зробимо перевірку й з’ясуємо обставини”, – повідомив Петро Куран, голова Куснищанської сільради, до якої входить Городне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
потрібно ще Показати IP 15 Листопада 2016 15:29
підняти тарифи на опалення і на сировину!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus