USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Селян Видраниці тероризують бродячі собаки і сморід

26 Квітня 2010 16:47
Мешканці села Видраниця Ратнівського району потерпають від стихійного сміттєзвалища поблизу села – зі скаргою про «смердючу зону» вони звернулися до голови Волинської облради.

Селяни звернулися за захистом до влади під час робочої поїздки на Ратнівщину спікера облради Анатолія Грицюка. Мешканці Видраниці розповіли, що за півкілометра від села пріє величезне стихійне сміттєзвалище.

«Там бродять бездомні собаки, бо хтось зробив там скотомогильник: викидають тельбухи від забитої худоби. Пси розносять інфекції та заразу. Коли дме вітер, то на вулицях села немає чим дихати – такий сморід несе від звалища. Скільки не зверталися до районних начальників, до сільради - ніхто нічого не робить», - кажуть селяни.

Люди побоюються, що через сміттєзвалище може спалахнути епідемія. Бо дощова вода вимиває отруту з полігону і вона під землею потрапляє до колодязів.

«Ми знаємо про цей полігон. Справа в тім, що вже є документація на нове сміттєзвалище. Воно буде подалі від села. Однак люди за старою звичкою все одно везуть сміття до Видраниці», - каже голова районної ради Микола Макарук.

Скаржники вважають, що районна влада не може самотужки покінчити зі стихійним скиданням сміття. Бо, на відміну від інших сміттєзвалиш, полігон біля Видраниці безплатний.

«Я негайно повідомлю про це сміттєзвалище начальника обласної екоінспекції Олега Кіндера. Він розбереться з ситуацією і, сподіваються, терміново вирішить проблему», - пообіцяв Анатолій Грицюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
++ Показати IP 27 Квітня 2010 11:22
Щодо собак.Біда ходить по околицях міста Луцька. Мені казали, що ними опікується міліція і якісь волонтери. Проте ми маємо гіркий досвід того, що коли приходиться кудись звертатися, то нікому до цього діла немає. Скажіть:куди дзвонити, коли бачиш стаю оскаженілих собак, що бігають біля дому. я боюся за дітей, за старих з паличкою людей.Вчора трапилася жахлива сцена: собаче"весілля"закінчилося перегризанням горла одного незадачливого жениха. Біля магазину зупинилося авто з іноземцями, які фотографували цю сцену!уявіть, що вони ТАМ покажуть. Центр завжди блищав, а ось саме околиці міста в жалюгідному стані! Подумайте хоча б про престиж міста, якщо не думаєте про безпеку людей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus