USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

60% безпритульних собак у Луцьку - викинуті господарями

13 Травня 2014 11:57
Лучани скаржаться на безпритульних собак. Так, у період з 8 квітня по 10 травня цього року до міської ради надійшло 26 скарг від мешканців Луцька, мовляв, пси заважають лучанам нормально жити. Однак, у міськраді розповіли, що ситуацію з укусами «собак-безхатченків» значно покращили.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцького міського голови Миколи Романюка сьогодні, 13 травня.

Так, зі слів начальника управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федіра Кошеля, цього року до міської лікарні з укусами від собак звернулось 147 лучан, тоді як у 2013 році кількість постраждалих від «собачої агресії» було понад 500.

Як пояснила директор КП «Ласка» Богдана Новарчук, більшість собак нападають на людей через неправильне виховання пса.

«Найстрашніше те, що таких тварин викидають. Тож вони, опинившись на вулиці, або не виживають, або стають надзвичайно небезпечними для людей», - зауважила керівник луцького притулку для тварин.

З її слів, будь-який рабіолог (лікар, який досліджує укуси тварин) підтвердить, що основна частина таких укусів припадає на домашніх тварин. Це найбільша проблема підприємства і вирішують її дуже повільно.

«Лучани, не зважаючи на те, що існує рішення сесії міської ради, не поспішають реєструвати собак. А тим часом зареєстровану тварину не можна просто так викинути на вулицю. За це передбачають штрафні санкції», - продовжує захисниця тварин.

До слова, господарі хвостатих друзів мають вибір щодо чіпування тварин: платні красиві жетони чи звичайні безкоштовні. Сама реєстрація також безкоштовна. Зареєструвати домашнього улюбленця можна у будь-якого ветеринара, в ЖКП у своєму районі чи безпосередньо у КП «Ласка».

Богдана Новарчук наголосила, що 60% усіх безпородних безпритульних собак раніше мали господарів. Тобто люди власними руками створюють величезну проблему й не бажають допомогти її вирішити.

На це Луцький міський голова Микола Романюк відповів, що згоден із тим, що потрібен більш жорсткий контроль за процесом реєстрації тварин.

«На сьогодні це - проблема, яку люди відверто ігнорують. У результаті, наслідки доволі плачевні. Ті, що викидають своїх тварин на вулицю – люди безсовісні, і про це треба говорити прямо», - резюмував він.

Тим часом, директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як, що групи оперативного реагування «15-80» надійшло 26 скарг щодо безпритульних собак. Зокрема, телефонували мешканці вулиць Ветеранів, Наливайка, Соборності, Янки Купала, Бенделіані, Кравчука та Захарова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ага Показати IP 13 Травня 2014 15:14
люди жорстокі і безвідповідальні. взяли, награлись, викинули. а потім, аяяяй, стільки собак розвелося. добре, що хоч хтось питанням безпритульних займається в нашому місті, адже в інших притулку немає, там або стріляють і трують на очах в дітей, або тупо забивають на таку проблему. шкода, що зараз доброта вийшла з моди.
Дід Панас Показати IP 13 Травня 2014 18:59
Новарчук як завжди бреше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus