USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Сенат США заблокував законопроєкт про пакет фінансування Україні та Ізраїлю на $106 мільярдів

7 Грудня 2023 09:09
Джо Байден назвав «абсолютною помилкою» і «божевіллям» перспективу відмови США від допомоги Україні. Він каже, що це суперечить інтересам країни, і пообіцяв, що його адміністрація доб’ється виділення коштів.

Про це пише Бабель з посиланням на The New York Times.

Ще у вересні Білий дім звернувся до Конгресу з проханням схвалити пакет фінансування на $106 мільярдів, з яких понад $61 мільярд призначається Україні, а решта на допомогу Ізраїлю, Тайваню і захист кордону з Мексикою. Питання захисту кордону стало ключовим у розбіжностях між демократами й республіканцями в Конгресі. Саме воно гальмує схвалення запиту Білого дому.

Республіканці вимагають посилити вимоги до мігрантів і сильніше захистити кордон. Перемовини з демократами провалились, оскільки республіканці не хочуть йти на поступки. Демократи ж виступають за комплексний перегляд системи міграції.

Республіканці в Конгресі поки що не готові підтримати допомогу Україні, якщо не врахують їхні вимоги. Попри цей опір, допомогу можуть затвердити в Сенаті, де демократи мають більшість, але в Палаті представників проєкт, найімовірніше, не пройде – там більшість у Республіканської партії.

Під тиском Палати представників республіканці двічі відмовилися включити військову допомогу Україні в законопроєкти про тимчасові витрати, щоб забезпечити фінансування уряду цієї осені. Це викликало занепокоєння серед українських чиновників. Про значні ризики, зокрема, заявив і голова Офісу президента Андрій Єрмак. Відтермінування американської допомоги Києву загрожує програшем у війні з росією. Він закликав Конгресс США якнайшвидше проголосувати за пакет допомоги Україні.

Читати ще: США оголосили новий пакет військової допомоги ЗСУ

Президент Володимир Зеленський мав виступити в режимі онлайн на секретному брифінгу сенаторів США 5 грудня, де обговорювали, зокрема допомогу Україні. Однак український президент відмовився від виступу в останній момент. Загалом брифінг, як пише NYT, перетвориться на хаос через відсутність єдності щодо наступного пакету допомоги.

Тим часом президент РФ Путін, найімовірніше, інвестує в затяжну війну. Наступного року країна спрямує третину бюджетних коштів на «національну оборону», а це $109 мільярдів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ооо Показати IP 7 Грудня 2023 11:19
Finish !
Анонім до ооо Показати IP 7 Грудня 2023 12:17
Що кацапе фінішував, сів на бутилку!? То скачи далі, бо лаптями смердить!
пан Показати IP 7 Грудня 2023 12:21
і шо?
Клава Показати IP 8 Грудня 2023 03:32
шкода коштів американських платників податків ? - розблокуйте на допомогу Україні арештовані рашистські мільярди..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus