USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

США оголосили про новий оборонний пакет для України на $250 мільйонів

28 Грудня 2023 09:28
Сполучені Штати оголосили про виділення Україні пакета військової допомоги на суму $250 мільйонів, який став останнім у рамках фінансування, ухваленого цьогоріч Конгресом.

Про це заявив 27 грудня державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Можливості, виділені в рамках сьогоднішнього пакета, охоплюють боєприпаси та інші компоненти для систем протиповітряної оборони, додаткові ракети для HIMARS, артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 мм, протитанкові системи, а також понад 15 мільйонів патронів», – уточнив очільник американської дипломатії.

Читати ще: Квадрокоптери, антидронові рушниці, генератори: з Волині доправили на фронт допомоги на 7 млн

Уточнюється, що Сполучені Штати надають Україні додаткові ракети для протиповітряних систем NASAMS, зенітні ракети Stinger, інші компоненти для систем ППО. Крім того, пакет включає ракети для систем HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм, протитанкові системи TOW, Javelin і AT-4.

Окремо повідомляється про виділення понад 15 мільйонів набоїв до стрілецької зброї, підривні боєприпаси для усування мінних перешкод, а також запчастини, медичне обладнання, технічне обслуговування тощо.

Він підкреслив, що допомога у військовій сфері є критично важливою для ЗСУ, тому Сполучені Штати та близько 50 інших країн продовжують надавати її Україні.

У цьому контексті Блінкен наголосив, що важливо, аби Конгрес США діяв швидко. За його словами, допомога Україні в захисті суверенітету й забезпеченні майбутнього відповідає інтересам національної безпеки Сполучених Штатів.

Як повідомляли, обидві партії в Конгресі США проводять переговори з питань міграційної реформи, які мають продовжитися після різдвяних канікул. Республіканці вимагають від демократів, а від також адміністрації Байдена кардинальних поступок у питанні прикордонної політики США в обмін на розблокування допомоги Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Джек Показати IP 28 Грудня 2023 13:42
Це чаєві для єрмака,реальні гроші коли будуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus