USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Сенатори США готують нові санкції проти Росії

24 Липня 2018 23:07
Впливові сенатори з Республіканської і Демократичної партій Ліндсі Грем і Боб Менендес оголосили, що незабаром представлять законопроект, який передбачає введення додаткових санкцій проти Росії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми передамо на розгляд законопроект у найближчі дні. Це дозволить гарантувати введення обов'язкових санкцій в рамках CAATSA (закону "Про протидію противникам Америки шляхом санкцій", Countering America's Adversaries Through Sanctions Act). Також це дозволить ввести додаткові санкції, щоб забезпечити максимальний тиск на Кремль і його кампанію проти нашої демократії і проти світопорядку, заснованого на правилах", - йдеться в заяві сенаторів.

У заяві наголошується, що пропоновані обмежувальні заходи торкнуться сфер енергетики, фінансів, а також - російського держборгу.

Законопроект, зі слів авторів, посилить санкції щодо "російських олігархів і компаній за участю держкапіталу".

Законопроект також передбачає створення національного центру для відповіді на загрози, які виходять від Росії, і відділу з координації санкцій при Держдепартаменті США.

Крім того, в документі міститься пункт, який передбачає, що США не зможуть вийти з НАТО без згоди сенату. Також в ньому сказано про активізацію зусиль з боротьби проти "російської дезінформації" і "гібридних загроз".

У той же час, як відзначає агентство Bloomberg, в палаті представників США, на відміну від сенату, вважають, що до питання про нові санкції проти Росії потрібно ставитися обережно, щоб уникнути несподіваних негативних наслідків для Америки.

Сенатори висловили надію, що їх законопроект підтримають колеги як з Демократичної, так і з Республіканської партії.

"Ми сподіваємося, що створимо імпульс у найближчі дні і до нас приєднається більше колег з обох партій, які підтримають цю важливу ініціативу", - йдеться в заяві сенаторів.

Паралельно з цим, як повідомлялося, сенатори Марко Рубіо і Кріс Ван Холен просувають власний законопроект щодо санкцій, спрямований проти Росії. Законопроект був представлений ще в січні, він передбачає введення санкцій проти Росії в тому випадку, якщо американські спецслужби встановлять, що країна втручалася в проміжні вибори в США, які відбудуться в листопаді 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українець Показати IP 24 Липня 2018 23:28
Чергова клоунада.
123 до Українець Показати IP 25 Липня 2018 10:49
клоунада в росії, привіт комсомольцям

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus