USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Сенатори США звинувачують Китай в пандемії і вимагають списати борги

18 Квітня 2020 23:31
Американські політики продовжують тиснути на Китай, який на їхню думку повинен сильно «розщедритися», щоб загладити «провину» перед усім світом за пандемію коронавіруса. Зокрема, сенатори хочуть, щоб КНР списав борг США за те, що китайська влада не ефективно відреагувала на перший спалах вірусу.

Про це інформує Страна з посиланням на «The Independent».

«Це вже третя пандемія, яка приходить з Китаю. Вони приходять з цих брудних ринків, де у них миші і мавпи з вірусом, який потім переноситься через їжу», – заявив республіканець Ліндсі Грем з Південної Кароліни. На його думку, «весь світ повинен виставити Китаю рахунок».

Таким чином, Грем погодився з сенатором Маршою Блекберн, республіканкою з Теннессі, яка заявила, що Китай повинен списати борг уряду США, який становить майже 1 трлн доларів.

Варто відзначити, що коментарі Грема і Блекберн перегукуються з широко поширеним переконанням серед республіканців у Конгресі, що Китай повинен заплатити за те, що він став джерелом ще одного глобального кризи в галузі охорони здоров’я.

У свою чергу сенатор Джош Хоулі і три інших сенатора-республіканця представили минулого місяця законопроєкт, відповідно до якого було розпочато міжнародне розслідування дій китайського уряду у відповідь на спалах коронавіруса і створений «механізм виплати компенсації» від уряду Китаю країнам, які найбільше постраждали від пандемії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
політолог Показати IP 19 Квітня 2020 00:26
Це вже чистої води шантаж який не має ніяких доказів і показує справжнє обличчя США!
Василь Показати IP 19 Квітня 2020 00:51
Ого, 1 трл. доларів американці винні китайцям? Та при таких боргах вони мають ноги китайцям мити, а не вимагати списання. Китай і так зараз допомагає всьому світові справитися з пандемією.
бабло Показати IP 19 Квітня 2020 08:12
хотят отжать триллион в облигациях, которые китай вложил в сша
юзеф Показати IP 19 Квітня 2020 08:46
А що вони ще можуть ті сенатори і те США?! :)))
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 19 Квітня 2020 10:56
Провина Китаю у тім, що сталося з людством - катастрофічно велика. І 1 трлн. $ - це надто мізерна ціна.
так таки так до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 19 Квітня 2020 13:22
Слушна думка...але доказати майже не можливо
Степан (Крымчанин) Показати IP 19 Квітня 2020 15:40
Государственный долг Соединенных Штатов и долги американских корпораций в 2020 году достигли рекордной отметки, пишет The Washington Post. Дефицит федерального бюджета вырос до четырех триллионов долларов, чего не было с 1945 года. Главный кредитор Китай.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus