USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

США ввели санкції проти 33 китайських компаній

23 Травня 2020 10:44
Міністерство торгівлі США внесло в «чорний список» 33 китайські компанії і організації.

Як повідомляється на сайті відомства, обмеження ввели проти компаній, які мають відношення до порушення прав мусульманського населення в Синьцзян-Уйгурському автономному районі КНР або ж загрожують національній безпеці США, пише Обозреватель.

Сім компаній і дві установи були внесені до списку за «співучасть в порушеннях прав людини і зловживання, скоєні в ході китайської кампанії репресій, масових довільних затримань, примусової праці та високотехнологічного спостереження за уйгурами» і представниками інших нацменшин в Сіньцзяні.

Ще понад 20 компаній і відомств Китаю внесені в список за зв’язок з китайськими військовими, оскільки здійснюють торговельні операції і в інтересах армії КНР, сказано в заяві американського Мінторгу.

Введені обмеження будуть забороняти експорт, реекспорт або передачу всередині країни предметів, що підпадають під дію санкцій.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп раніше заявив, що може розірвати відносини з Китаєм через те, що він не стримав поширення COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 23 Травня 2020 14:57
Политика протекционизма. Однозначно. Трамп защищает интересы экономики США. Всё остальное дипмишура. Си Цзинь Пин, Путин делают то же самое. А мелочёвка -разменная монета в геополитической игре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus