USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Дива не сталося: луцькі «Легіонерки» завершили виступ у Кубку України з футзалу

20 Березня 2017 08:00
Сліпий жереб звів у чвертьфіналі лучанок з однією з найсильніших команд в українському футзалі – полтавською «ПЗМС» (Полтавський завод медичного скла»).

Не без проблем подолавши стадію 1/8 фіналу (лучанкам вдалося перемогти в дуелі з киянками із «КНУБА», - ред.) підопічні Дмитра Голоскокова втретє в історії клубу потрапили до чвертьфіналу Кубка.

На жаль, попередні спроби увійти до топ-4 жіночого футзалу не увінчалися успіхом. Та й до початку сьогоднішнього матчу більшість прихильників лучанок не плекали особливих сподівань на перемогу.

Справа в тому, що полтавська команда наразі йде на другому місці у турнірній таблиці вищої ліги та є чи не найтитулованішою командою в історії жіночого футзалу України (10-разові чемпіони України, при тому, що 8 титулів команда здобула поспіль – у сезонах з 1996/97 по 2004/05 років).

Поєдинок розпочався з атаки луцьких футзалісток: Юлія Сардарчук заробила та сама ж виконала штрафний удар, але він прийшовся точно у стінку з гравців «ПЗМС». За декілька хвилин Юлія отримала передачу від голкіпера Діани Городюк, але втекти від захисника суперника їй не вдалося. А ще за хвилину після цього двічі поспіль пробивали по воротах суперника спочатку капітан «Легіону» Олена Хомич, і знову ж таки Сардарчук – безрезультатно.

Перший момент у гостей стався на 4-й хвилині: уродженка Волині, яка виступає за «ПЗМС», Юлія Дударчук, завдала першого удару в ствір воріт лучанок, але без проблем для голкіпера. Атака господарів у відповідь була стрімкою та небезпечною, але голкіпер полтавського клубу Тетяна Івасенко з ударом всюдисущої Сардарчук впоралася, а як слід добити м’яча Юлії не вдалося.

Полтавчанки були злегка здивовані таким азартом опоненток і почали більше грати в пас з використанням флангів. Одна з таких атак правим флангом завершилася не надто сильним і складним ударом Ірини Гавриш. Наступна атака і вже прохід по центру вдався Дударчук, удар у якої вийшов значно сильнішим, але не результативним.

А от удар капітана полтавчанок Валерії Єрмоленко на 9-й хвилині поєдинку змінив рахунок на табло: гості «розкатали» оборону лучанок передачами з флангу на фланг і Валерія точним завершальним ударом відкрила рахунок у матчі: 0-1.

Лучанки ж здебільшого грали на контратаках, розганяти які у команди Голоскокова виходило на відмінно. Із завершальним ударом цього вечора у лучанок не склалося. За хвилину після пропущеного голу вихід 1 в 1 після чудової передачі Сардарчук не вдалося реалізувати Іванні Зайчук. У наступній атаці «Легіону» Іванна сама собі створила момент: виборола м’яча у боротьбі в центрі поля, але сили на хороший удар їй забракло. Лучанки йшли вперед і знову Зайчук опинилася з м’ячем поруч з воротами суперника, але обігравши всіх опоненток «забула» вдарити.

Полтавчанки відсиділися в обороні і перейшли у наступ на 12-й хвилині, коли рахунок у матчі став 0-2. Напрочуд точний удар у нижній кут, метрів з 10, вдався Марині Пущенко.

Після цього гра тимчасово перейшла у центр поля. Гравці обох команд частенько «грішили» дрібним фолом, збиваючи темп гри. Хоча лучанкам ще двічі вдавалося втекти в контратаки, але прекрасна гра голкіпера «ПЗМС» позбавила їх будь-яких шансів скоротити відставання.

Ближче до завершення першого тайму полтавчанки притисли «Легіонерок» до власних воріт. Гра в короткий пас з залученням флангів принесла свої дивіденди на 17-й хвилині: чудова комбінація і Маргарита Мочалова без проблем відправила м’яча у порожні ворота: 0-3.

Взяття воріт надало полтавчанкам впевненості і до кінця тайму вони фактично не відпускали господарів зі своєї половини поля. Результат не змусив себе чекати і остання хвилина першого тайму стала для лучанок фатальною: протягом 60-ти секунд вони були змушені тричі розігрувати м’яча з центра поля. Рахунок став 0-4 після розіграшу кутового та удару Гавриш; пенальті за 30 секунд до завершення тайму без проблем реалізувала Олена Деркач; 0-6 за секунду до свистка на перерву ударом метрів з 15 оформила Пущенко.
До честі лучанок вони не здалися і на 90 секунді другого тайму забили: Сардарчук перехопила м’яча у центрі і без проблем обіграла голкіпера полтавчанок: 1-6.

На жаль, цей гол став чи не єдиною втіхою для лучанок у матчі. Вже за хвилину невдало розіграний аут призвів до контрвипаду гостей і Єрмоленко з передачі Мочалової робить рахунок 1-7. Не минає й хвилини, як полтавчанки забивають знову: простріл з правого флангу оминув весь захист луцької команди і потрапив точно на ногу, ніким не прикритій на дальній стійці, Гавриш: 1-8.

На цьому гості дещо збавили темп і спокійно розігрували м’яча перед штрафним майданчиком лучанок. Час від часу такі розіграші завершувалися ударами, в основному від Юлії Дударчук.
Один із найкрасивіших голів полтавчанки провели на екваторі другого тайму: Мочалова з кутового навісила точно на голову Єрмоленко – це 1-9.

За 10 хвилин, які лишалися до завершення поєдинку лучанкам вдалося організувати лише одну потенційно-небезпечну атаку, але черговий вихід 2 в 1 за участі Зайчук та Сардарчук не досяг успіху завдяки вчасному підкату захисника гостей.

За час другого тайму лучанки встигли накопичити 6 фолів, а у футзалі це карається дабл-пенальті (відстань до воріт – 10 метрів). На 19-й хвилині право пробити його отримала Таїсія Бабенко і вдалося це їй без проблем: 1-10. У наступній атаці гравців «ПЗМС» встановили остаточний рахунок матчу: навісною передачею від Бабенко вдало скористалася Пущенко: 1-11.

Після гри наставник «Легіону» Дмитро Голоскоков нарікав на велику кількість змарнованих його підопічними моментів.

«У першому таймі у нас було 3 чи 4 виходи віч-на-віч. Забий ми у той момент, дівчата відчули б впевненість і з’явився б шанс на боротьбу», - сказав тренер.

Окрім того, він зауважив, що команді дуже не вистачало двох травмованих гравців основи, а саме Юлії Семенюк та Анастасії Грицак. «Це наш третій чвертьфінал і втретє ми вилітаємо. Але не забувайте, що на цьому етапі залишилися лише найсильніші. І я радий, що наша команда входить до цього списку. Для дівчат це неабиякий досвід», - підсумував наставник луцького клубу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юрій Показати IP 20 Березня 2017 10:51
Прикро за такий результат. Жорстко порвали нашу команду. Можливо моменти гольові і не використали, але про оборону воріт також не треба забувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus