USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сербія почала вакцинацію від коронавірусу, перше щеплення отримала прем'єр-міністр

24 Грудня 2020 14:26
Сербія в четвер, 24 грудня, офіційно розпочала свою програму вакцинації від коронавірусу, причому перше щеплення отримала прем’єр-міністр Ана Брнабіч.

Про це повідомляє Європейська правда.

Крім Брнабіч, першими були вакциновані міністр праці і соцзахисту, член Кризового штабу Дарія Кісіч Тепавачевіч та епідеміолог Предраг Кон.

Урядовці пояснили, що вакцинувалися першими, аби особисто продемонструвати безпечність вакцини.

«Я відчула себе зобов’язаною отримати вакцину першою, щоб показати, що ми віримо в цю вакцину, а також в інституції», – сказала прем’єр-міністр.

Перші партії вакцини Pfizer/BioNTech, 4 800 доз, надійшли до Сербії у вівторок. У четвер їх отримають жителі будинків для людей похилого віку в Белграді та місті Новий Сад.

За словами Бранбіч, Сербія першою в Європі після Великої Британії отримала вакцину Pfizer/BioNTech і стала третьою країною в Європі, яка почала кампанію вакцинації після Великої Британії і Швейцарії.

Найближчим часом Сербія очікує на вакцини від китайської «Sinofarm», а також на деякий обсяг російської вакцини «Супутник 5».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Флешмоб Показати IP 24 Грудня 2020 15:57
Майже всюду починають вакцинацію, алеж хтось буде смоктати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus