USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сергій ЮЩАК: «Емоції часто затьмарюють розум»

2 Листопада 2011 18:30
Ще 22 жовтня у Києві відбулося перше засідання II Національного з'їзду партії «Сильна Україна». Делегати підтримали пропозицію лідера партії Сергія Тігіпка про продовження консультацій з Партією регіонів щодо вироблення спільної платформи для активізації реформ, модернізації країни та забезпечення добробуту громадян. Про це розповів керівник волинського осередку «Сильної України» Сергій Ющак.

- Сергію Івановичу, два місяці тому Сергій Тігіпко виступив із відомою заявою про необхідність об’єднання «Сильної України» та Партії регіонів, чим ініціював дискусію у партійному середовищі. Як відреагували на таку ініціативу волинські члени партії, які результати мала дискусія?

-Треба визнати, що ініціатива Сергія Леонідовича (Тігіпка, - авт.) стала несподіванкою для усіх нас. Несподіванкою лише на перший погляд. Вступаючи до «Сильної України», ми об’єднали зусилля для проведення реформ. Вони змінять країну, модернізують її, зроблять більш конкурентоспроможною. Іншими словами, ми усвідомлювали і усвідомлюємо необхідність змін та свою особисту відповідальність за майбутнє. Майбутнє своїх дітей, своєї родини, своєї справи, а відтак і своєї країни.

Політики загралися в популізм і боротьбу за рейтинги. Від цього страждають насамперед прості люди. Ми ж орієнтуємося на конкретні справи і повинні використовувати всі можливості для побудови в Україні сильної, успішної, європейської держави, яка гарантуватиме добробут громадян.

Упродовж двох місяців нам вдалось провести збори в практично усіх первинках, також відбулись збори чи конференції у сімнадцяти місцевих партійних організаціях. Без сумніву, дискусії були запеклими, місцями важкими. У шістнадцяти з них партійний актив підтримав ініціативу Сергія Тігіпка про консолідацію зусиль із Партією регіонів задля модернізації країни. Одноголосно підтримано ініціативу голови нашої партії на конференції Волинської обласної організації «Сильної України».

- Останнім часом у ЗМІ з’явилось багато публікацій різних авторів про те, що такий розвиток подій - це «капітуляція» «Сильної України» напередодні виборів. Як ви оцінюєте ініціативу Сергія Тігіпка? І чого саме, на Ваш погляд, сьогодні потребує Україна?

- На жаль, той, хто говорить про реформи і послідовно намагається втілити їх у життя, не матиме нині високих рейтингів у нашій державі. У президентській кампанії 2010 року Сергія Тігіпка порівнювали із французьким генералом Шарлем де Голлем. Той спочатку теж не мав розуміння з боку співвітчизників, але після проведення успішних реформ вивів країну до числа передових держав.

Щось подібне сьогодні відбувається у нас. Дехто каже, ми зраджуємо своїх виборців, але я так не вважаю, оскільки фальшиві ідеї, фальшиві політики, популізм руйнують країну, а вона повинна розвиватися. Україні потрібні не революції, а реформи. І якщо є така людина, котра не побоялася почати реформи, у якої є професіоналізм, сила волі і бажання врятувати країну, ми повинні бути поруч з ним.

Україні вже – 20 років. І весь цей час держава не використовувала можливості для модернізації та реформ. Настав момент перегорнути сторінку порожніх політичних конфліктів, які заводять нас в глухий кут. Ми повинні переступити через власні амбіції і об'єднатись навколо ідеї широкомасштабної модернізації країни.

Великі зміни можуть робити тільки великі політичні партії, які мають вплив, більшість у парламенті, позиції в Кабміні. У процесі консолідації зусиль із Партією регіонів нам важливо зберегти членів команди, які є носіями реформаторських ідей і можуть їх успішно втілювати.

Час малих партій минає. Вони і далі будуть створюватися, але результату від їхньої роботи не буде, тому що у малих партіях переважають власні амбіції керівників. Я переконаний, що Україні потрібні великі політичні сили, які об'єднують її. В іншому разі, Україна залишиться розділеною малими політиками та «малими ідеями».

- Чи означає це, що представники «Сильної України» разом із Сергієм Тігіпка будуть залучатись до роботи в органах державної влади?


- Рішення є доволі непростим, емоції часто затьмарюють розум. Але ми повинні для себе вирішити, чи потрібні ми сьогодні владі, і чи потрібна вона нам. Чого ми хочемо: скороминущої любові людей за гарні гасла і обіцянки чи їхньої вдячності за конкретні справи, які ми зможемо зробити, маючи владу.

Переконаний, що зараз існує потреба у реформаторських ідеях та людях, які здатні їх втілювати. Тоді чому ми не можемо прийти зі своїми ідеями і включитися в роботу. Нам простягають руку, і вже обговорюються питання, щоб кращих фахівців-«сильноукраїнців» залучали до реалізації реформ на всіх рівнях. Об'єднуючись з Партією регіонів, ми додамо владі реформаторських ідей, реформаторського духу і реформаторських справ.

Економічна ситуація у світі загострюється. Україні, щоб встояти перед зовнішніми ризиками, необхідне економічне зростання і політична стабільність. На це спроможна тільки консолідована, сильна влада.

Цитуючи Сергія Тігіпка, наголошу, що «робити реформи з великої партії, яка сьогодні, практично вперше в історії України, змогла консолідувати владу, змогла домовитися і отримати єдину позицію Президента, Кабінету Міністрів і більшості в Верховній Раді, набагато простіше». Україні потрібні потужні дієздатні партії, які усвідомлюють відповідальність за долю країни та забезпечують реальний зв'язок між владою та людьми. Час вимагає від нас стати джерелом ініціативи якісних змін та забезпечити оновлення партійно-політичної системи.

Можна, звичайно, піти в опозицію, критикувати владу, але чи є у країни час? З 2004 року країна бурхливо живе, але нічого не видає «на-гора» через зростання політизації суспільства і його розкол за ознакою політичних симпатій. Я думаю, що ми зараз не маємо права ризикувати країною і тими людьми, які нам вірять.

Розмовляв Всеволод ВЛАДІМІРОВ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Хожу повз Показати IP 2 Листопада 2011 19:49
Які слова - Шарль де Голль, модернізація, етс! Боже, на якому я світі? Пане Сергію, для початку "модернізуйте" хоча б туалет в кафе "У Івана" - бо стидно за вас. Я розумію, що ви не харчуєтесь в таких "закладах", але ж кафе належить вам з братом. Модернізатори, мля...
! Показати IP 2 Листопада 2011 22:00
а хто такий всеволод владіміров???
Хлопець з села Показати IP 3 Листопада 2011 07:35
Геніальні думки Ющака можна ще читати між рядками. Наприклад: "На околиці лісу неподалік Вульки Шерстинської Мухосранського району жив Івасик-Телесик, а поруч жила Червона Шапочка. Івасик мав піпіську до колін, а Червона Шапочка - русяву косу до пят". Ну, і далі в такому ж дусі по тексту автора "емоцій". Особливо міцні порівняння молдавського селюка Тигипко з Шарлем де Голем. Не смішіть мої галоші. Текст - яскравий приклад абсолютного незнання того предмету, про який йде мова. Пусті слова. Селюк налаштував Україну проти себе і ніколи не буде мати підтримки співвітчизників. Навіть в забацаних поліщуків, де мала авторитет Тимошенко. Чого варта одна лише його "пенсійна" реформа! Ющак, торгуй цвяхами і шорними виробами (збруя для коней), як торгував твій батько на "Облкоопсільгоспторзі" і не сунься туди, де ти нічого не знаєш. А ще, якщо знаєш букви, почитай де Голя "Пята Республіка". Де Голь - це мізки, стратегія, залізна воля, орієнтація і усе, що хочеш.
химера Показати IP 3 Листопада 2011 09:31
Ганьба!Повне фіаско!С...сь сильні,продажні морди,а ще пробують викрутитись.Хана вам д...и.Усі до корита рвуться,зраджуючи виборців.Будьте ви прокляті,усіх зрадників на дибу,разом з вашим недобитим вождем-комсоргом.
Падсталом! Показати IP 3 Листопада 2011 09:48
Хлопець з села - про піпіську до колін, жесць, пиши ще:) Радуєш:)
Хлопець з міста Показати IP 3 Листопада 2011 12:09
Б..., це той Ющак, дід якого збирав ганчірки по селу Лаврів, будучи заготівельником сільпо? Якби він встав і йому прочитали цю маячню внука, він би знову в ту ж мить помер. Для свого часу дід був прогресивним, батько розумний, а син... Існує говірка, але вибачте за варягську мову: "Дед - рыбак, отец - сын рыбачьий, а внук - ... собачий".
я Показати IP 3 Листопада 2011 14:05
політика політикою. Мертвих навіщо тут згадуєте!!! соромно має бути
живий Показати IP 3 Листопада 2011 14:32
Уважно читайте. Про мертвих - добре або ніяк. А тут про мертвих позитив, а про живого синка і внука те, що заслуговує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus