USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Волинян навчатимуть, як працювати з неповносправними

26 Березня 2013 19:30
Упродовж трьох днів у Луцьку триватиме підготовчий семінар «Школа аудиторів доступності» для спеціалістів, які працюватимуть з неповносправними волинянами.

Семінар відбуватиметься з 26 по 28 березня, де координатор програми «Безбар’єрна Україна» Національної асамблеї інвалідів України Ярослав Грибальський та інструктор з доступності Ресурсного центру незалежного життя (Львів) Ярослав Мудрий навчатимуть активістів громадських організацій та членів Комітетів доступності методиці проведення аудитів, законодавчій та нормативній базі, моніторингу доступності, створенню належних умов для неповносправних.

Окрім теоретичної частини, запланували виїзд до залізничного вокзалу Луцька та Волинської обласної клінічної лікарні задля практичного застосування знань та підбиття підсумків.

На відкриття «Школи аудиторів доступності» завітали й очільники місцевих та обласних держустанов.
Так, заступник Голови Волинської обласної державної адміністрації Сергій Ющак розповів, що існує декілька каналів прийняття рішень щодо доступності та забезпечення життєдіяльності людей із обмеженими можливостями у пересуванні, а саме - Комітети доступності та громадські ради.

«Це той орган, який повинен враховувати думки громадських організацій, відчувати їхню ініціативу і через них проводити ефективну політику уже на етапі прийняття рішень і реалізації певних програм. Ми сподіваємося , що саме по цих двох каналах ми повинні ефективно співпрацювати», − зазначив Сергій Ющак.

Керівник департаменту соціальної політики Луцької міськради Лариса Боярин розповіла, що для Луцька питання доступності й створення комфортного середовища для громадян, особливо для людей з фізичними вадами, є одним із пріоритетних.

«В минулому році нам вдалося знайти 6 інвалідів-візочників, які погодилися на облаштування своїх квартир, які знаходяться на першому поверсі, щоб зробити можливість їм виходу. Це облаштування підйомниками»,- розповіла Лариса Боярин.

Також вона додала, що часто облаштування виходу для неповносправних людей є неможливим через технічні особливості та конструкцію тої будівлі, де вони мешкають.

«Це є обласний центр. Тут проблеми залишаються не лише доїхати, рух транспортом, а й елементарне питання – вийти з квартири на вулицю», − зазначила Лариса Боярин.

Довідково:
Школа аудиторів відбувається у межах проекту «Спільно творимо можливості: участь громадськості у впровадженні Конвенції ООН про права інвалідів у Волинській області», що виконується ВОО ВМГО інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» за фінансування «Фонду прав інвалідів» у партнерстві з Волинською ОДА, фінансової підтримки Всеукраїнського громадського соціального політичного об’єднання «Національна асамблея інвалідів України» та ТзОВ «ВТП Санрайз ЛТД».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus