USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Серія А: чого очікувати від нового сезону італійського чемпіонату з футболу*

27 Липня 2023 15:31
Літній відпочинок італійських футбольних клубів поступово добігає кінця – вже наступного місяця команди знов зустрінуться в запеклих двобоях за чемпіонський титул. Серія А розпочнеться 18 серпня: в перший день змагань «Наполі» зіграє на виїзді з новачком турніру «Фрозіноне», а «Верона» відвідає «Емполі». Інші зустрічі першого туру відбудуться протягом 19–20 серпня.

«Наполі» видав шалений сезон 2022/23 і вперше більш ніж за 30 років став чемпіоном Італії. Хлопці Лучано Спаллетті домінували протягом усієї кампанії та на фініші відірвалися від другого місця на 16 очок. Аналітики вважають, що «адзуррі» мають усі можливості, аби захистити титул і в розіграші 2023/24.

На думку експертів, високі шанси на золото також є у міланського «Інтера». У сезоні 2022/23 «чорно-сині» фінішували лише третіми за 18 очок від «Наполі», але при цьому команда Сімоне Індзагі грала у фіналі Ліги чемпіонів, де дала потужного опору «Манчестер Сіті», хоча і програла з рахунком 0:1. Непогані шанси на скудетто також надають «Ювентусу» та «Мілану».

Турнірна таблиця чемпіонату по закінченню набула змін. В Серію В відправилися:

- генуезька «Сампдорія», яка посіла останню сходинку турніру;

- кремонський «Кремонезе», що фінішував передостаннім;

- «Спеція», яка посіла 17-те місце, але програла в стиковому матчі «Еллас Вероні».

Натомість в боротьбу за головний приз Серії А, скудетто, доєдналися наступні команди:

- «Фрозіноне», що виборов золото у другій лізі;

- «Дженоа», срібний призер Серії В;

- «Кальярі», який посів лише пʼяте місце, але за результатами двох матчів фіналу плей-офф переміг «Барі» за рахунком 2:1.

Варто відзначити, що «Кальярі» та «Дженоа» провели в Серії В лише один сезон, а ось «Фрозиноне» відіграв у другій лізі цілих чотири сезони.

Ліга чемпіонів: які клуби представлятимуть Італію в турнірі

До групового етапу ЛЧ за підсумками сезону потрапили «Наполі», «Лаціо», «Інтернаціонале» та «Мілан». Але перемогу італійцям експерти не прогнозують – на думку аналітиків, найбільше шансів на трофей мають «Ман Сіті», «Баварія», «ПСЖ» та «Реал». Однак усі ми знаємо, що футбол – непередбачувана гра, і становище на полі може змінитися у будь-якому матчі. Ліга чемпіонів (груповий етап) стартує на початку вересня, а кваліфікаційний раунд плей-офф розпочнеться вже в середині серпня.

Окрім Ліги чемпіонів, італійські клуби братимуть участь і в інших єврокубках – «Аталанта» та «Рома» зіграють у Лізі Європи, а «Ювентус», який посів лише сьоме місце, – у Лізі конференцій.

Автор ua-football: Олександр Риженкоhttps://twitter.com/Theryzhenko
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus