USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Завдяки акції «Серце до серця» реанімація дитлікарні отримала нове обладнання

14 Лютого 2017 12:50
За виручені під час благодійної акції «Серце до серця» кошти купили обладнання для відділення реанімації Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання. Зокрема, вдалося зібрали 144 875,04 гривні.

Обладнання передали в медзаклад під час прес-конференції 14-го лютого. Так, для відділення придбали перфузор компакт, шприцевий інфузійний насос- 1 шт., пульсоксиметр/ монітор G1B з акумулятором і зарядним пристроєм (неонат. компл.)- 2 шт., монітор пацієнта ЮМ-300-15 (базова конфігурація) - 1 шт., шприц перфузор 50 мл з голкою для забору медикаментів - 9 шт.

Зі слів лікарів, щороку у відділення реанімації потрапляють 380-400 дітей, з яких 60% - недоношені. Для останніх - дуже потрібне таке обладнання, яке допомагатиме харчувати немовлят через укол у вену.

Окрім того, волонтери «Серце до серця» анонсували цьогорічний збір, який відбуватиметься під назвою «Я хочу бачити життя». Збиратимуть кошти на закупівлю обладнання для дітей з вадами зору, аби діагностувати захворювання у немовлят, вчасно виявити та застосувати ефективне лікування від захворювань на сліпоту та косоокість.

«Це серйозні захворювання й для їхнього лікування необхідне дороговартісне медобладнання. Те, що ми маємо, - частково зношене й, певною мірою, застаріле. Тому для більшої ефективності ми потребуємо нового обладнання», - розповідає завідуюча дитячим офтальмологічним відділенням Галина Новосад.
Наступний збір грошей триватиму з 9-го березня по 9 квітня.

«Відкриття акції буде біля пам’ятника Тарасу Шевченку в Луцьку. Вже 14-го березня відбудеться благодійний ярмарок солодких сердець в усіх навчальних закладах обласного центру, закликаємо райони поєднуватися. Так, учні та студенти продаватимуть солодощі, збираючи гроші. Далі 30-го березня буде благодійний квест. Фінал запланований на 8-9 квітня в центрі Луцька на загальноміському заході, будуть ярмарки, музичні виступи, різні майстер-класи тощо. Окрім того, заплановані благодійні побачення, забіг, футбольні змагання», - інформує координатор акції у Волинській області Ольга Дубнік.

На завершення прес-конференції волонтери вручили подяки інформаційним партнерам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus