USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сервіси не увімкнули: де лучани можуть перевірити штрафи за швидку їзду

23 Червня 2022 22:25
Із запровадженням воєнного стану в Україні камери фото- та відеофіксації порушень ПДР вимкнули, проте роботу їх довелося відновити, бо їздити повільніше водії не стали. Тільки от побачити тепер, чи є у штраф, не так просто. Мовляв, електронний кабінет водія не працює.

Про те, де ж це можна перевірити, аби не платити вдвічі більше, йдеться у сюжеті 12 каналу.

З середини травня на автошляхах України відновили роботу камери автоматичної фото та відеофіксації порушень Правил дорожнього руху. Втім тепер керманичів бентежить інше.

«Сервісів, які були раніше зручними для перевірки наявності штрафів, не включили. Це через банк можна було перевірити, через електронний кабінет водія, через додатки на телефоні. А от зараз такої можливості немає», – розповідає водій Богдан Коваль.

При цьому раніше і сплатити штраф можна було через електронний кабінет водія, портал «Дія» чи у платіжному сервісі, але зараз вони всі відключені з міркувань безпеки, хоча знати про наявність штрафу та вчасно його оплатити вкрай важливо для водіїв.
«По-перше, якщо ти не заплатиш одразу – штраф збільшується. По-друге, це може піти на виконавчу службу, і відповідно десь там чи при виїзді за кордон, чи при якомусь оформленні я тільки дізнаюся, що раптом в мене штраф, і це буде суттєво гірше», – пояснює Богдан Коваль.

Читати ще: В Україні на 25% зросла смертність у ДТП: в чому причина

Якщо водій сплачує штраф упродовж 10 днів з моменту отримання постанови, то сума зменшується на 50%: 170 грн – замість 340 і 850 – замість 1700.

У патрульній поліції кажуть: без сповіщень водії не лишаються. Відстежувати штрафи можна нині так.

«Можна ознайомитися на сайті МВС за посиланням https://bdr.mvs.gov.ua/ та в застосунку, а також у телеграм-боті «Штрафи ПДР», – повідомила речниця патрульної поліції у Волинській області Валентина Мельник.

Камери ж, до слова, працюють на дорогах державного значення.

«У селах Струмівка, Забороль, Копачівка, у Ковелі та поблизу Володимира. У Луцьку ж камери автофіксації встановлені на вулицях Чорновола, дві камери на Ковельській та на Конякіна. Розташування усіх камер можна переглянути на карті МВС», – розповіла Валентина Мельник.

Перед камерами автофіксації є відповідний знак. Втім водіїв просять зважати не лише на це, а бути обачними на дорогах та дотримуватися безпечної швидкості завжди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Водій Показати IP 24 Червня 2022 09:09
Цікаво, як без знаків на трасі початок і кінець населеного пункту визначати швидкість
1+1 Показати IP 24 Червня 2022 15:24
Вже ршистів перемогли пора своіх доіти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus