USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сесія облради пішла на перерву

20 Грудня 2013 14:00
Депутати не змогли дійти згоди щодо порядку денного позачергової сесії. Так, планували розглянути питання про ситуацію в країні у зв’язку з кривавим розгоном Майдану у Києві, а також питання про звільнення з посади голови облради Влодимира Войтовича і відставку голови облдержадміністрації Бориса Клімчука.

Після тривалої безрезультатної дискусії голова Волиньради оголосив десятихвилинну перерву. Зібравшись після перерви, виступили голови фракцій та окремі депутати, які висловили свої позиції.

Зі слів Олександра Пирожика, очільники області бояться голосування про свою відставку, тому що процес передбачає таємне голосування, а високопосадовці бояться, що їм висловлять недовіру. Він наголосив, що керівництво облради та облдержадміністрації не зробило жодних кроків для того, щоб розблокувати роботу сесії. Так, досі не скликали колегію облради та перед сесією не скликали погоджувальну раду.

«Якщо не боїтеся за свої крісла, поставте на голосування. Може, ви отримаєте індульгенцію на якийсь час від обранців волинської громади, а може громада скаже справді, що про вас думає», - звернувся депутат до керівників області.

Олександр Башкаленко зауважив, що голову облради три роки тому обрали депутати, яких, своєю чергою, обрала волинська громада.

«Голова облради має індульгенцію від волинської громади на п’ять років. А питання відставки голови облдержадміністрації взагалі не наше питання, це питання президента», - повідомив Олександр Башкаленко.

Лідія Томашевська висловила пропозицію закрити сесію. Роман Карпюк пропонував оголосити перерву та зібрати редакційну колегію, яка змінить текст питань, що розглядатимуться під час сесії.

Богдан Дівнич зазначив, що корінь зла – це викривлення з боку голови облради та облдержадміністрації позиції депутатів стосовно того, як за них проголосували волиняни.

«Згадайте, скільки відсотків набрала так звана Партія регіонів, яка зараз вважає себе більшістю. Велика провина в цьому лягає на голову облдержадміністрації, який створив групу «Рідна Волинь». Я вважаю, що в нас не буде толку до того часу, поки ця група не буде розпущена», - зазначив депутат.

Приблизно о 13.10 голова Волиньради Володимир Войтович оголосив перерву у роботі сесії. У понеділок, 23 грудня, голів фракцій та депутатських груп запросили у кабінет голови облради на засідання погоджувальної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 20 Грудня 2013 15:05
"Всё это было бы смешно,когда бы не было так грустно" ,коли спостерігаєш за цією провладною клоунадою,за дирегентом Клімчуком і слабою його тінню Войтовичем.Соромно дивитися,коли очільник найвищого законодавчого органу області веде себе таким чином.Я надіюся,що час розставить все на свої місця,але таким керівникам місця не знайдеться .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus