USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Шахтар» вдруге програв «Ромі» та покинув Лігу Європи

18 Березня 2021 21:55
На НСК «Олімпійський» у Києві донецький «Шахтар» вдруге поступився італійський «Ромі» (1:2) та вилетів з Ліги Європи.

У першому матчі 1/8 фіналу «Шахтар» розгромно поступився на виїзді. Римляни забили у першому таймі та двічі відзначилися у другій половині – 3:0.

Незважаючи на такий рахунок на виїзді, представники «Шахтаря» не втрачали оптимізму. «Гірники» сподівалися на підтримку вболівальників на трибунах, але фактично перед самим матчем у Києві заборонили проведення спортивних заходів з глядачами. Директор «Шахтаря» по футболу Даріо Срна говорив, що гру важливо розпочати з високого пресингу, а якщо вдасться забити у першому таймі, то може все статися.

Вже з першої хвилини донеччани запропонували «вовкам» високий пресинг, зробивши кілька закидань на Мораеса після перехоплень. Проте «Рома» також не дозволяла «гірникам» просто розпочинати атаки у центрі поля.

А на 6 хвилині «Рома» створила перший момент – після вибивання захисника Майорал отримав м’яч та ледь не вирвався віч-на-віч з Трубіном, пробивши вище. «Шахтар» відповів ударом Патріка, який заблокували захисники.

Проте за 25 хвилин донеччани так і не створили гострих гольових моментів. А італійці мали ще одну спробу для взяття воріт, щоправда Спінаццола також не влучив у рамку воріт.

Після 30 хвилини «гірники» нарешті почали проводити атаки, які закінчувалися ударами. Зокрема знову пристрілювався Патрік – Лопес був на місці. Також фактично з лінії карного майданчика головою бив Мораес – поруч зі стійкою. Але перший тайм так і закінчився з нулями на табло.

На початку другого тайму «Рома» поховала всі надії «Шахтаря» пробитися в наступну стадію – на 47 хвилині Майорал головою розстріляв ворота після рикошету від Кривцова – 0:1.

Пропустивши гол, «гірники» раз-по-раз почали провалюватися в обороні – Педро міг подвоювати рахунок, але з вигідної позиції пробив поруч зі стійкою, а удар Майорала головою потягнув Трубін.

А на 59 хвилині «Шахтар» таки зумів відзначитися – після розіграшу штрафного Патрік головою скинув на Мораеса, який відправив м‘яч у пусті ворота – 1:1.

Проте на 72 хвилині «Рома» забила вдруге – Перес оббіг Трубіна та прострілив на Майорала, а нападник без проблем переправив м’яч у пусті ворота.

Після цього момент мав Марлос, який вийшов на заміну, але Лопес витягнув його удар з кута. А з іншої сторони поля класну гру демонстрував Трубін, який ліквідував вихід віч-на-віч.

«Рома» в підсумку зуміла зберегти переможний рахунок (1:2) та вибити «Шахтар» з Ліги Європи за підсумком двох матчів.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вболівальник Роми Показати IP 18 Березня 2021 23:22
Допобачення, шахтари! Можливо наступного разу?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus