USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Шахтар» програв у першому матчі Ліги Європи

19 Лютого 2010 10:15
Протистояння між донецьким «Шахтарем» і лондонським «Фулхемом» скінчилося перемогою англійців: 2:1.
Невдалій грі з англійцями передували неприємності. Напередодні матчу 1/16 фіналу Ліги Європи вболівальників «Шахтаря» не впустили до найкрутішого лондонського універмагу «Harrods». Мотивували це міркуваннями безпеки. Чи то британці настільки нажахані розповіддями про «донецьких», чи то група футболістів «Шахтаря» була надто схожою на темношкірих тинейджерів.
Основні ж неприємності на «Шахтар» очікували наступного дня. Володар останнього розіграшу Кубка УЄФА у першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи програв «Фулхему» з рахунком 1:2.
«Гірники» до цієї гри готувалися в Англії ще з понеділка. Все виглядало доволі серйозно. На тренування до команди приїхав навіть Рінат Ахметов, який встиг покритикувати свого головного футбольного ворога - Григорія Суркіса. Навіть розповів про справедливість результатів виборів Президента України. Але словесна та візуальна підтримка Ахметова виявилася безсила.
Хоча «Шахтар» старанно готувався до двобою з «Фулхемом», але й британці добре вивчили гру суперника. Команда Роя Ходжосона зіграла у свій потужний та результативний футбол, забивши двічі з чотирьох моментів.
Уже на третій хвилині відзначився Гера, який скористався класною передачею Замори, настільки ж непередбачуваною позиційною помилкою Кучера та пробив поміж рук П`ятова.
«Шахтар», який за задумом Луческу грав перевіреними складом і без новачків, зі старту швидко оговтався і кіперу англійців довелося частенько вступати у гру.
На 32-й хвилині «Шахтар» зрівняв рахунок. Знову зіграла бразильська зв`язка Луческу. Ілсіньо видав пас на хід Адріано, який увійшов у штрафну, поклав на газон воротаря і пробив у пусті ворота.
Якщо у першому таймі «Шахтар» був краще, то заключна 45-хвилинка гостям не вдалася. «Шахтар» став жертвою давньої футбольної звички - граємо на утримання рахунку.
На 63-й хвилині змусив П`ятова удруге дістати м`яч із сітки воріт Замора. Форвард «Фулхема» з 20 метрів вистрелив під поперечку, забивши останній гол у цій зустрічі.
«Фулхем» вистояв і зберіг хиткий на слизький рахунок 2:1, який в Донецьку не буде давати абсолютно ніякої переваги для команди з Лондона.
Гравці «Шахтаря» після гри не виглядали особливо засмученими, розуміючи, що забити гол в Донецьку, вони зможуть, а ось не пропустити, це вже питання, - пише «Чемпіон».
«Фулхем» (Англія) – «Шахтар» (Україна) - 2:1 (1:1) Голи: 1:0 - Гера (3), 1:1 - Луіс Адріано (32), 2:1 - Замора (63).
Фулхем: Шварцер, Бейрд, Келлі, Хангеланд, А. Хьюз, Сайм. Девіс, Ден. Мерфі, Гера (Ельм, 89), Етуху, Д. Дафф, Замора.
Шахтар: П`ятов, Срна, Ракицький, Кучер, Рац, Хюбшман (Кравченко, 79), Фернандіньо, Ілсіньо, Жадсон (Коста, 75), Вілліан, Луіс Адріано.
Попередження: Луіс Адріано (21), Срна (45), Ден. Мерфі (53).
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus