USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шацькі озера, магічний острів і оленяча ферма: тревел-блогери зняли випуск про Волинь. Відео

24 Липня 2023 14:09
Українські тревел-блогери Макс Узол і Оля Манько відкрили ще один літній маршрут – Волинь. У своєму новому випуску вони показали популярні Шацькі озера (Світязь, Пісочне, Соминець) та розказали про екопарк «Аміла», на території якого розташовані оленяча ферма та музей ретротехніки.

На Волині – 265 озер, найбільше на заході країни. Узол і Манько відвідали наймальовничіші Шацькі озера.

«Ми, звичайна, приїхали на найбільше і найглибше озеро Волині. Воно ж, до речі, найбільше і найглибше природне озеро України. Це Світязь. Гляньте, яка тут краса. Водичка така прозора, – говорить Оля Манько. – Взагалі мені дуже подобається, як облагородили центральний пляж Світязя. Я часто сюди приїжджала з батьками відпочивати. Це було море мого дитинства. З того часу Світязь покрасивішав».

Вода в Світязі насичена сріблом та гліцерином. За легендою, у давні часи воду з озера набирали у великі бочки та возили панночкам до Німеччини, аби ті приймали ванни.

Макс Узол і Оля Манько орендували човен (200 гривень за цілий день) і вирушили на острів посередині Світязю. До острова вони дісталися за 45 хвилин.

«Острів займає майже сім гектарів. На острові гніздяться багато птахів, у тому числі баклани, цаплі. Тут усе в гніздах. На кожному дереві – з десяток гнізд. Тому це місце дуже унікальне», – зазначає Оля Манько.

Острів називають островом бажань або островом закоханих. Торік тут виклали стежки, поставили лавки та зробили пірси.
Також блогери побували на озері Соминець, де гніздяться лебеді, і Пісочному, розташованому в хвойному лісі.

На Шацьких озерах Узол і Манько радять спробувати рибні страви, наприклад юшку з вугра чи карасиків у сметані, мазурики та світязькі пончики.

Після озер блогери поїхали в село Радовичі. Там вони відвідали екопарк «Аміла», на території якого є, зокрема, оленяча ферма та музей старої техніки.

Читати ще: Столиця відьом та ріка життя і смерті Стохід на Волині. Відео

«Знаєте, я хоч і була частенько в дитинстві на Волині, але побачила цей регіон для себе по-новому», – наголошує Оля Манько.

«А для мене стало відкриттям, що на Волині є такий класний колоритний курорт з морським вайбом», – резюмує Макс Узол.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus