USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Ще одна міськрада Волині – проти залізничної ізоляції

13 Травня 2012 15:15
Ківерцівська міськрада на Волині висловила протест проти відміни потягу сполученням Ковель-Чернівці.
Про це повідомила прес-служба облосередку «Свободи».

Під час позачергової сесії міськради депутати ухвалили звернення до «Львівської залізниці» щодо відміни пасажирського потяга № 668/667 сполученням Ковель-Чернівці.

Зокрема вони нагадали, що на Волині стурбовані рішенням керівництва ДТГО «Львівська залізниця» щодо відміни з 27 травня 2012 року рейсу пасажирського потяга № 668/667 сполученням Ковель-Чернівці.
«Фактично це єдиний засіб прямого залізничного сполучення міста Луцька із містами Львів, Івано-Франківськ та Чернівці. Звертаємо Вашу увагу на те, що відомості про скасування рейсу за даним маршрутом вже отримали критичну оцінку серед громадськості нашого краю. Адже відміна маршрутів поїздів «Ковель-Чернівці» та «Чернівці-Ковель» у першу чергу негативно позначиться на зручності пересування студентів, мандрівників, жителів прилеглих до залізниці територій та представників пільгових категорій. При цьому буде зменшено кількість робочих місць», - йдеться у документі.
Ківерцівські депутати пропонують переглянути це рішення і не відміняти потяг.
«З розумінням ставимось до питань економічної вигоди та фінансового обґрунтування курсування поїзда за вищезазначеним маршрутом, а тому, як альтернативний варіант рішення щодо виходу із ситуації пропонуємо зменшити кількість вагонів, доповнити потяг присипними вагонами іншого сполучення, маршрут яких співпадає на відрізку Ковель-Чернівці тощо, що б забезпечило щоденну або кількаразову на тиждень можливість пересування волинян до Львова, Івано-Франківська та Чернівців», - йдеться у зверненні Ківерцівської міськради.
До слова, раніше проти відміни потяга вже висловилися депутати Луцької міськради.
Нагадаємо, у квітні в пресі з’явилася інформація про рішення «Укрзалізниці» відмінити єдиний поїзд прямого сполучення з Луцька до Львова, Івано-Франківська та Чернівців.
Під час останньої сесії обласної ради депутати Володимир Навроцький та Людмила Кирда подали запити щодо перегляду прийнятого рішення про відміну сполучення «Ковель-Чернівці» на основі звернень від громадських організацій. Їх направили керівнику виконавчої влади відповідного управління в області для вирішення.
На початку травня в обласному центрі Волині активісти із «Асоціації Молодих Реформаторів» розпочали збір підписів, аби не допустити відміну потяга.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
apis Показати IP 13 Травня 2012 19:26
Будете как в 30-х годах ХХ века при Польше на подводах ездить,если мозгов нет.
to: Совість Волині до apis Показати IP 13 Травня 2012 23:18
Ми будемо на машинах їздити, а також на потязі Ковель-Чернівці :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus