USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Що чекати від «Волині» у новому сезоні? ІНТЕРВ'Ю

26 Грудня 2013 09:36
Ходили розмови про те, що «Волинь» взимку чекають великі зміни, на що головний тренер і президент клубу Віталій Кварцяний з подивом відповів: «Це не зовсім так. Втім, багато що залежатиме від того, чи вийде у нас продовжити контракти з Шиковим, Масло і Шумахером. Якщо цього не вдасться зробити, то, звичайно, будемо шукати їм заміну». Про кадрові зміни та плани на майбутнє - у інтерв'ю Віталія Володимировича, яке оприлюднила клубна прес-служба лучан.

- Що ви скажете з приводу того , що купувати футболістів зможете лише на виручені від продажу своїх виконавців гроші?

- Це неправда. Я ніколи не обманював гравців або журналістів. Можу нагрубити, але зроблю це відкрито. Я не фальшива людина. Можу так сказати: спонсори нашого клубу, або засновники, як хочете, люди розумні. Сьогодні у нас в клубі все нормально. За той період, що я перебуваю біля керма команди, ми закрили всі питання, пов'язані із зобов'язаннями перед футболістами. Це я відповідаю на репліки, які фігурують в Інтернеті, мовляв, у «Волині» не платять зарплату. Нехай тільки хоч один гравець скаже, що його якось обдурили або щось недодали...

Що стосується трансферів футболістів, то ми пропонуємо керівництву клубу кандидатури з повною характеристикою того чи іншого гравця, і тоді вже своє слово кажуть засновники.

За три роки спонсори витратили серйозні суми на благо клубу. Я завжди замислювався про витрати і доходи. Сьогодні ми в нулі. А найближчим часом хочемо вийти і в плюс за рахунок телетрасляцій, продажу квитків та атрибутики «Волині». І звичайно ж, за рахунок трансферів. Ми хочемо так готувати гравців, щоб вони були затребувані в більш іменитих командах, - і зрушення в цьому питанні є, - а на їх місце запрошувати молодих і перспективних хлопців.

Випереджаючи ваше запитання про втрати, скажу наступне. Цього року команда дуже здружилася. А те, що в житті клубу бувають всякі катаклізми, пов'язані із взаємовідносинами, означає, що справа живе. Тільки у мертвого колективу може бути штиль. Поки ми нікого не відраховуємо. Є передумови до продажу декого, але до 10 січня ми цього афішувати не будемо. Те ж стосується і придбань.

Не став йти тренер і від відповіді на питання про зацікавленість Матея французькими кубами: «Він дуже цікавий і перспективний футболіст. Ми хочемо, щоб він пограв у «Волині» ще хоча б рік-півтора. Якщо Флорентін зуміє пройти нашу підготовку, то вийде на зовсім інший рівень».

- В Ізраїлі ви були на відпочинку?

- Поєднував приємне з корисним. Я планував побачити три поєдинки за участю футболістів, які нас цікавили. Правда, не у всіх матчах ці гравці брали участь, тому не вдалося до кінця розібратися в можливостях виконавців, хоч іноді нам вистачає і п'яти хвилин.

- Ви дивилися Пилявського та місцевих футболістів?

- Лише українців, але називати їхні прізвища не буду, оскільки ними можуть зацікавитися інші клуби.



Нинішнє проміжне 10-е місце не варто називати невдачею. Більш того, в майбутнє наставник дивиться з оптимізмом...

- Віталіє Володимировичу, ви згодні з тим , що виступ «Волині» в осінній частині чемпіонату був неоднозначним ?

- Згоден.

- Часом команда показувала непоганий футбол, а іноді провалювала матчі.

- Якщо немає стабільного результату, значить, на те є причини. Насамперед, у нас часто відбувалася ротація складу. Доводилося її проводити через несподівані вилучення і попередження наших футболістів. Хоча можу з упевненістю сказати що команда грубо не грала. Останнім часом ми потроху звикаємо до того, що є судді, які добре працюють. Проте левова частка помилок на совісті деяких арбітрів, що не володіють високою кваліфікацією і нормальною психікою. Вони напхані радами інспекторів та делегатів матчів, а також самого комітету арбітрів. Вони захищають себе від проблем у разі якоїсь НП на футбольному полі. Іноді дивишся гру, а команди до воріт суперника не доходять... Судді користуються методичними вказівками, але ніяк не життєвим фактором.

Що заважає розвитку динамічного футболу? Часті і необґрунтовані свистки, а часом і висмоктані з пальця жовті картки, що не дає гравцям можливості викладатися на повну, адже є перспектива заробити видалення. Тим самим деформується робота тренера, який не може побачити весь потенціал підопічного. Сама гра стає повільною, і на наступному матчі на трибунах збирається не 10 000 глядачів, а 5000.



- У першій частині чемпіонату були поєдинки , в яких Віталій Кварцяний не мав претензій до суддівства?

- Коли « Волинь» програла вдома «Говерлі», я після матчу підійшов до арбітра Віктора Швецова і подякував йому за гарну роботу. Він лояльно ставився як до господарів, так і до гостей, але це не допомогло нам перемогти. В даному випадку я неправильно побудував гру і визначив стартовий склад.

- На даний момент 10-е місце «Волині» вас задовольняє?

- Наскільки я знаю, ми на дев'ятій позиції. У мене своя таблиця. Коли Дишленковичу потрібно було отримати українське громадянство, це зробили за дві секунди. З «Волині» в першій лізі потрібно було зняти три очки, і тут же це відобразилося в турнірній таблиці. А тут вже два місяці не можуть впорядкувати місця команд.

- Добре. Вас влаштувує дев'яте місце?

- Якоюсь мірою. Я розраховував на восьме - дев'яте місця. У міжсезоння у нас сталася велика ротація, тому очікувати якихось надрезультатів не доводилося. Але в той же час ми купили хороших виконавців, не перевищивши раніше обговорену суму витрат.

- Чого ви хочете досягти з «Волинню» навесні?

- Ми будемо давати можливість тим футболістам, які у нас є, а також новим виконавцям розкритися у «Волині». Я з оптимізмом дивлюся в майбутнє, оскільки бачу великий потенціал у наших молодих футболістів - Козьбані, Мемешеві, Нємчанінові, Матеєві, Бабатунде, Кичаку. На підході Задерецький, Приндета...

- Приндета хіба не відрахований?

- Хто вам таке сказав?

- Інтернет.

- Не вірте цьому. Все нормально, Віталій у команді і жадає довести, що гідний місця в основному складі.

- Тобто у «Волині» світле майбутнє?

- Хочу, щоб прийшов час, коли команді будуть ставити серйозні завдання, а наш колектив буде їх вирішувати. Також у нас є багато ідей з розвитку інфраструктури клубу (закінчити реконструкцію стадіону, побудувати базу та дитячу академію), і акціонери нас у цьому підтримують. Якщо вдасться все це здійснити, то можна буде сказати, що життя я прожив недарма.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus