USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що потребує Луцький гарнізонний військовий госпіталь

8 Вересня 2014 13:27
Приблизно два мільйони гривень для придбання необхідного медичного обладнання потрібні медичному закладу, у якому лікуються поранені у зоні АТО волиняни.

Це стало відомо під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 8 вересня.

Про заходи щодо посилення уваги до питань забезпечення комфортних умов для лікування та реабілітації поранених розповів начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк. З його слів, налагоджено щоденне взаємне інформування між управлінням та керівництвом Луцького військового гарнізонного госпіталю щодо додаткової потреби в медичних засобах, виробах медичного призначення, медичному обладнанні, консультації спеціалістів для військовослужбовців, які проходять лікування у госпіталі.

Він зазначив, що виданий наказ управління охорони здоров’я щодо безплатного консультування та лікування пацієнтів, яких скеровує госпіталь, в тому числі із застосуванням високовартісних методик у всіх комунальних закладах області. З метою надання практичної допомоги госпіталю, до догляду за пацієнтами залучені 20 волонтерів з числа студентів 4-го курсу Луцького базового медичного коледжу, які працюють в дві зміни. Також залучили спеціалістів-психологів для надання допомоги госпіталізованим. Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передав у безплатну оренду госпіталю новий автомобіль екстреної медичної допомоги з усім обладнанням.

Уточнили та вивчили першочергову потребу в медичному обладнанні Луцького гарнізонного військового госпіталю, підготували рахунки для оплати.

Як зауважив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, кількість поранених у майбутньому збільшуватиметься, тому що є факти виходу бійців із оточення та визволення з полону. Він наголосив на тому, що неприпустимо, коли поранені бійці перебувають у госпіталі в коридорах, у непристосованих приміщеннях.

Окрім цього, він повідомив, що отримав загальну заявку військового госпіталю на приблизно 2 мільйони гривень щодо необхідного обладнання. Голова ОДА дав доручення раднику Борису Кондратюку підключитися до вирішення питання. Найважливіша потреба закладу – рентген-установка вартістю приблизно 1,4 мільйона гривень. Питання планують вирішити протягом вересня та профінансувати переоснащення госпіталю через фонди та громадські організації, із залученням коштів волонтерів та бюджетних грошей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Листопада 2014 19:42
можу запропонувати свою допомогу,якщо е потреба в додатковому персоналі,-я можу безоплатно два дні на тиждень працювати в госпіталі санітаркою(вмію промивати рани,робити перев"язки,колоти уколи),не відмовлюсь від будь-якоі роботи.тел.0959169852

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus