USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Що приховує підводний світ Світязя. ВІДЕО

14 Січня 2016 19:00
Перлиною Волині цілком заслужено вважається озеро Світязь. Смарагдові води не лише тішать око красою, а й відомі своїми лікувальними властивостями. Це й не дивно, адже озеро поповнюється з артезіанських джерел, тому й вода така м’яка та прозора, наче ключова. Максимальна глибина досягає 50-58 метрів. Однак, чула від місцевих здогадку, що Світязь можна перейти убрід. Тож, озеро таїть в собі багато загадок. Про підводний світ озера інформує Таблоїд Волині.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: СВІТЯЗЬ ОЧИМА ФОТОГРАФА З КИЄВА

Озеро також оповите численними легендами. Одна з них оповідає, що стяло на цьому місці місто, прекрасне, як мрія. Правив у ньому князь Туган, у якого була красуня-донька. Одного дня рушив князь з дружинниками захищати рідну землю, але згадав, що залишив місто без захисту. Повернувшись, повідомив про свої думи доньці. Вона заспокоїла батька, бо бачила сон, що все буде добре. Але темної ночі ворог підступив до міста, і вже тріщать ковані міддю ворота, вже горді світязянки готуються померти в полум’ї , щоб не схилитися перед ворогом. Та князівна вблагала богів і ті сховали горожан. Розверзлася земля і поглинула місто, а на тому місці з’явилося озеро.

Вся дівоча врода сплинула на поверхню квітами-лататтям. А кожен ворожий воїн, хто намагався їх зірвати, помирав у водах озера Світязь.

Досліджувати підводний світ Світяза так само цікаво, як і милуватися його краєвидами. Автор відео, на жаль, невідомий, однак цікаво поспостерігати за життям під водою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
злий Показати IP 14 Січня 2016 19:47
Головне,щоб цей автор відео не був підводним браконьєром, бо щось забагато розвелось цих покидьків
55 до злий Показати IP 15 Січня 2016 09:42
Ага, якраз. Так в описі ж відео пише - "Подводная охота без аквалангов. С аквалангом только подводный оператор". Спортивні білоруси акуратненько собі побраконьєрили на Волині.
Анатоль_ Показати IP 14 Січня 2016 22:34
В мене вже слина тече так захотілося свіженької смаженої світязької рибки!
Тритон Показати IP 15 Січня 2016 09:16
Так він і є підводним браконьєром!!! З аквалангом полює (на першій секунді видно горрпун підводної рушниці і чути, що дихає за допомогою балона, а аж ніяк не через трубку)
Дмитро Показати IP 15 Січня 2016 17:54
На 10 хв 45 сек. видно, що не тільки оператор, а й його напарник з аквалангом, а по хочу відео час від часу чути характерні звуки від пострілів з пнематичної рушниці для підводного полювання.( Хто захоплюється підводним полюванням то знає). І взагалі на Шацьких озерах заборонено підводне полювання. Однозначно сябри приїхали побраконьєрити в Україну, бо в Білорусі та це суворе покарання, а в нас бардак. Завдяки таким героям, зараз на Світязі вугря не відшукати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus