USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що робити лучанам, якщо електронна картка City Card не працює

18 Лютого 2020 17:21
Власникам електронних карток на проїзд у громадському транспорті Луцька, якщо картка перестала працювати, варто звертатися до офісу City Card.

Про це «Конкуренту» розповіла операторка офісу 18 лютого.

Якщо картка City Card не була пошкоджена і перестала спрацьовувати при дотику до валідатора, то власнику варто звернутися, аби її безкоштовно замінив оператор.

В офісі City Card розповіли, що такі випадки уже траплялися і кошти, які були на картці, перекидалися на нову.

«Ще немає відповіді, чому вони «розмагнітилися». Якщо картка не пошкоджена, то ми її оформляємо, вказуємо, що при прикладанні до валідатора, вона не реагує і здаємо директору, а там уже шукають причину ситуації. На заміну, ми видаємо нову картку безкоштовно», – пояснила операторка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
... Показати IP 18 Лютого 2020 17:40
А доїхати до вашого офісу яким чином, якщо не працює картка??!
102 до ... Показати IP 18 Лютого 2020 19:37
ПІШКИ ДІЙТИ
Пффф до ... Показати IP 18 Лютого 2020 19:37
взуваєш ролики, чіпляєшся ззаду за тролейбус і їдеш !
Вадим Показати IP 18 Лютого 2020 19:14
Пртдумали х..ю. з одніє сторони правильно, а з іншої стороно ні. Якого х..я якщо двічі чи тричі прикласти карту в одному і тому ж самому тролейбусі чи маршрутці знімає гроші кожного разу.. якого х..я люди які мають право на пільговий безоплатний проїз по усій Україні в громадському транспорті мають іти і оформляти цю карту.... бред.
Лучанин до Вадим Показати IP 18 Лютого 2020 20:23
А якого, вибачте, вам треба ту картку 10 раз прикладати? Я, наприклад, хотів проплатити проїзд ще й за дружину, то воно мені 3 рази підряд волало що його вже нудить від моєї картки. А в вас знімає? Відносно пільгового проїзду, тут дійсно треба було б роздати пільгові картки водіям і нехай при предявленні посвідчення би видавали картку. Будь-кому її видати всерівно не вийде, бо контролери це дуже швидко вияснять, а пільговик на неї має повне право. А картка потрібна для підрахунку реальної кількості пасажирів, власне через що це все і робилося.
Лучанин Показати IP 18 Лютого 2020 19:57
А якщо в додатку на смартфоні перестав з'являтися бар-код, а якщо на картці не вистачає грошей і ви це взнали коли вже зайшли (по різним причинам) в автобус (тут легше, вони готівку ще беруть) чи тролейбус та ще й контролери пхаються в переповненому салоні? Це реальні питання з якими не раз доводиться стикатися і не через те що ти не хочеш проїхати зайцем. Де альтернативні методи оплати?
так і буде до Лучанин Показати IP 18 Лютого 2020 21:03
Підтримую. Якщо будуть відсутні альтернативні способи оплати, то в тролейбусі будемо їхати "зайчиком", а в автобусі за готівку (її ніхто не відмінить). Мені відома така інформація,що в Тернополі жителям практичніше користуватися е-квитком, бо тоді проїзд на 1 гривню дешевше. А так 7 грн - автобус, а 5- тролейбус. А чому нам має бути цікаво купувати е-квиток? , окрім того щоб оплатити за проїзд?
да Показати IP 19 Лютого 2020 09:48
не у всіх людей Є смартфони, додатки, банківські картки ,яку просто так от вийняв впереповненій маршрутці. в потім можеш не знайти. А виходячи з дому людина завжди бере з собою гривні (українська горшова одиниця) чи це в магазин, чи на роботу чи в лікарню. Не треба всіх підряд робити "зайцями " не рівняйте по собі . може бути різна ситуація з е- квитком ( забув, згубив, не спрацював, замало коштів)людина не повинна бути заручником ситуації.І не треба тут казати , що всі мають тримати це на котролі, люди не залізні роботи. Треба щоб була можливість альтернативної оплати. !!!
Земляк Показати IP 19 Лютого 2020 13:10
Зробіть готівкою 7 грн. а безготівкою 6 грн.
Олена Показати IP 20 Грудня 2023 18:34
Чиї проблеми, якщо не працює оплата банківською картою?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus