USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Що лучани знають про Олімпіаду. ФОТО. ВІДЕО

13 Серпня 2012 19:47
Олімпійські ігри-2012 у Лондоні добігли до свого завершення. Україна на цих змаганнях посіла 14 місце у загальнокомандному заліку.

Спортивні змагання тривали у «туманному Альбіоні» з 27 липня по 12 серпня.

Українські спортсмени на Олімпійських іграх-2012 у Лондоні завоювали 20 медалей. Участь у Олімпіаді взяли 245 українських спортсменів. З них – шестеро волинян.
Першу золоту медаль для України вдалося вибороти фехтувальниці на шпагах Яні Шемякіній.

Другими золотими призерами Олімпіади з України стала жіноча четвірка, яка представила нашу державу в академічному веслуванні. Ця нагорода стала першою олімпійською перемогою в академічному веслуванні для української четвірки за історію незалежності. До слова, одна з членів команди Анастасія Коженковауродженка Ковеля.

Ще одне золото в українську олімпійську скарбничку приніс Олексій Торохтій, який представляв нашу державу в важкій атлетиці до 105 кілограм. Українець підняв 412 кілограмів і випередив найближчого переслідувача з Ірану на 1 кілограм. Нагадаємо, саме Торохтій ніс прапор України на закритті Ігор.

Перемогою на Олімпіаду уже не вперше порадував і Юрій Чебан, який взяв участь у 200-метрівці в одиночному змаганні з каноінгу.

В актив України на Олімпіаді ще одну золоту медаль додав боксер у категорії до 91 кілограм Олександр Усик. Після того, як був оголошений олімпійським чемпіоном, Усик станцював гопак. А ще перед змаганнями боксер вистриг на голові козацького «оселедця».

Ще один боксер, лишень у категорії до 60 кілограм, Василь Ломаченко приніс Україні перемогу на Олімпіаді.

Дві срібні медалі Україні принесла Інна Осипенко-Радомська у 200-метровій та 500-метровій дистанціях в одиночному спринті на байдарках.

Із метанням списа ще одне срібло здобув Олександр Пʼятниця.

Український боксер Денис Берінчик на Олімпіаді-2012 став другим у категорії 64 кілограми. Він став ще одним боксером, який всі свої перемоги у Лондоні відзначав гопаком.

Срібло здобув і борець-вільник у категорії до 96 кілограм Валерій Андрійцев.

З двома бронзовими медалями у стрільбі з пневматичного з 10 метрів і пістолета з 25 метрів до України повертається і Олена Костевич.

Бронзу на Олімпіаді-2012 здобула і українська важкоатлетка у категорії до 58 кілограм Юлія Каліна.

А представниця України Ольга Харлан стала бронзовою призеркою у фехтуванні на шаблях. У бронзовому поєдинку 21-річна українка переграла перший номер світового рейтингу Маріель Загуніс із США ‒ 15:10.

Бронзову медаль для України у секторі для потрійного стрибка здобула Ольга Саладуха. А посунула за межі трійки Саладуха іншу українку Ганну Князєву.

Таким же трофеєм, лишень у секторі спортивної гімнастики, порадував й Ігор Радівілов.

Жіноча збірна України стала бронзовим призером Олімпіади-2012 у бігові 4 по 100 метрів з новим національним рекордом країни.

Ще один боксер Тарас Шелестюк отримав бронзову медаль у категорії до 69 кілограм. Нагадаємо, саме Шелестюк не зміг потрапити у фінал через британське суддівство.

А останню бронзову медаль здобув Олександр Гвоздик у секції боксу до 81 кілограма.

А поки у Луцьку панує справжня «лондонська» дощова погода, «ВН» вирішили поцікавитися у пересічних лучан, наскільки вони обізнані з перебігом подій цьогорічної Олімпіади в Англії.

Ми запитували, чи стежили вони за спортивною подією, чи знають, яке місце у загальній заліковій таблиці посіла Україна, і чи брали участь у ній волинські спортсмени.
Загалом лучани знали про те, що у Лондоні була Олімпіада. Втім, про участь у ній волинян майже ніхто не знав. Багато хто навіть не стежив за перебігом подій спортивного змагання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
вася Показати IP 14 Серпня 2012 09:27
украина позор .як фк.волинь реабилитовались.
аватар Показати IP 14 Серпня 2012 11:57
вася є ВАСЯ...
VSC Показати IP 14 Серпня 2012 12:09
Из 206 участников, у нас 14 место. Вполне прилично, хотя хочется более высокого.
))) до VSC Показати IP 14 Серпня 2012 12:42
нормально.
Укр до VSC Показати IP 16 Серпня 2012 01:45
245 учасників.........???Не знати???.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus