USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Що варто вирощувати фермерам у наступному сезоні

19 Листопада 2013 17:34
Що краще вирощувати аграріям у новому сезоні – про це дискутували учасники прес-клубу у редакції газети «Волинь-Нова», що відбувся сьогодні, 19 листопада.

Як зазначив голова постійної комісії облради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин Валерій Діброва, в першу чергу слід дотримуватись технологій сівозмін: «По декілька років садити на одному й тому ж місці картоплю чи зерно – це просто знущання над ґрунтом. Має бути чітке дотримання технологій сівозмін, щоб від землі можна було отримати максимальну користь».
Також аграрій зауважив, що садити потрібно все, адже кожна вирощена сільськогосподарська культура має свою нішу на ринку та буде затребувана як у цьому, так і в наступних роках. Адже, якщо зосередитись на вирощуванні якоїсь однієї культури, може повторитись ситуація, як торік із буряком, коли дуже знизилась ціна на цей вид овочів.
Погодився з цією думкою і заступник голови асоціації фермерів і приватних землевласників Волині Олег Галасун.
Він порадив зосередитись на вирощуванні тих культур, які на малих площах дають хороший урожай. Наприклад, сезонні овочі з теплиць, які, на його думку, мають кращі смакові якості, якщо порівнювати їх зі звичайними.
А член профільної комісії облради Микола Собуцький порекомендував фермерам звернути увагу на ягідництво та садівництво. Адже, з його слів, це перспективно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus