USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Щоб діти не помирали у школах, педагогів треба вчити надавати першу меддопомогу

24 Червня 2021 13:48
Працівники освітніх закладів повинні мати навички надання першої медичної допомоги, аби в екстрених ситуаціях не втрачався дорогоцінний час.

Про це зазначив заступник генерального директора ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» Владислав Збанацький на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Здорова Україна».

З його слів, працівники шкіл (педагоги і не тільки) повинні вміти надавати допомогу до приїзду екстрених служб.

«На жаль, ми маємо щороку випадки, коли дитина померла раптово або на уроці фізкультури, або просто в коридорі під час занять. І ніхто не міг надати медичної допомоги, поки приїде екстрена бригада і зможе далі транспортувати дитину до медзакладу. Втрачаються ці дорогоцінні хвилини. І ми вже говорили і раніше, що важливо включити в програми післядипломної освіти педагогів, щоб вони вміли надати цю медичну допомогу. І не лише педагогів, бо такі ситуації можуть виникати де завгодно: не буде поруч педагога, буде технічний працівник, працівник харчоблоку. Головне, щоб ми не втрачали дітей через такі прості речі», – вважає він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 24 Червня 2021 16:05
А може шкільних медсестер не потрібно було ліквідовувати? Чому наші реформатори постійно вигадують велосипед?
Катя Показати IP 28 Червня 2021 20:34
Нема слів... людина з медосвітою, а говорить дурниці. Хай поцікавиться, хто може СЛР робити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus