USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Щоб догодити МВФ, українцям скасують пільгові тарифи на газ, – експерт

30 Грудня 2021 07:00
Наступного року уникнути підвищення тарифу на енергетичні ресурси для українських громадян вже не вдасться.

Про це заявив голова Асоціації постачальників енергоресурсів Артем Компан, передає УНІАН.

Експерт зазначив, що якщо Україна виконає дані МВФ обіцянки, то з 1 травня 2022 року в нових річних контрактах для побутових споживачів ціна газу вже не буде пільговою, а буде визначатися на підставі ринкових індикаторів.

Читати ще: Україні необхідно кардинально переглянути стратегію роботи з МВФ, – Ігор Палиця

«Враховуючи поточний рівень цін в Європі та не дуже оптимістичні очікування з приводу їхнього зниження, можна припустити, що тарифи для населення будуть значно вище», – вважає Компан.

Зауважимо, ціни на газ в Україні корелюють з цінами на європейських хабах, оскільки наша країна – інтегрована частина європейського газового ринку з 2015 року та імпортує з Європи близько 30% від загального обсягу споживання блакитного палива.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Анонім Показати IP 30 Грудня 2021 07:14
От і закінчилась європейська казка. А тепер згадайте Азарова, який розповідав про наслідки євроасоціаціі і тодішніх байкарів, які «дуділи» про європейські зарплати і пенсії. Можливо декому до дзеркала підійти треба, а нам усім подякувати самі знаєте кому і чому. І коли на наступний опалювальний сезон виліплять газ по 30 грн/куб, не скигліть.
Дідо до Анонім Показати IP 30 Грудня 2021 09:06
Валянки ще будуть називати часи правління Януковича золотим часом і згадуватимуть як тепло було в їхніх домівках при ньому, га-га-га
Мда... до Дідо Показати IP 30 Грудня 2021 11:50
А при владі зараз страуси януковоща... обіцяли золоті гори... І ТУТ МАЙДАН ВСЕ СПОРТИВ...
Всратий актябрьонок до Дідо Показати IP 30 Грудня 2021 11:52
От клятий Майдан!!! Не зробив стратегічних запасів вугілля, газу на опалювальний період, та щей протягом 2019-2021 років вгробив власну енергетику. От клятий Майдан!!!
Азіров до Анонім Показати IP 30 Грудня 2021 09:24
Той факт, що в нашого ЖКГ 50 відсотків тепла іде "на опалення вулиці" - нікого чогось не гребе. Може дорогий газ спрнукає нарешті утеплити панельні будинки (або їх розвалити і побудувати енергоефективні). Спонукає утеплити теплотраси (або відмовитись від централізованого теплопостачання і побудувати модульні котельні) ? Естонці вже давно ставлять теполообмінники на каналізацію, щоб тепло не витікало в "трубу". Як нам навчитись жити енергоефективно ?. Ду-май-те........ Чи,може , руській мір і газ по 30 долярів?
Анонім до Азіров Показати IP 30 Грудня 2021 11:17
Розкажіть це мешканцям будинків з централізованим опаленням, панельних в тому числі. А воно теж з дорожчає і не мало. А про труби, що гріють вулицю- це завжди було. І іх ремонт справа дорога і довготривала. Ми за 30 років крім того, що все розвалили, нічого путнього не створили. Державою керувати- не гасла кричати, а кроки вперед продумувати. І наслідки їхні також.
Азііров до Анонім Показати IP 30 Грудня 2021 12:01
То, перепрошую, що Ви пропонуєте ? Да - з панельними будинками треба щось робити. То треба вчитись в поляків, німців, словаків, як вони цей шлях пройшли. Чи будемо кричати на всі боки - дайте дешевий газ ! Скільки ОСББ створили в Луцьку ? Скільки будинків утеплили ? Треба про це говорити, вимагати "теплі" кредити і т.д. Почніть зі своєї квартири, під"їзду, будинку, свого міста. ...І перестати мріяти про "старі добрі часи з газом по 50 доларів".
Анонім до Азііров Показати IP 30 Грудня 2021 14:29
Щоб створювати ОСББ, спочатку потрібно провести капітальний ремонт будинку, а не перекладати геморой на плечі мешканців. Добре створювати ОСЬБ у новобудові. А у будинках по 50-60 років як? Там і при ЖКП толку не було. А зараз взагалі. А вимагати? Не смішіть. Ваші вимоги чиновникам до одного місця. Відповідь одна - не має коштів. А Європу треба робити у себе в краіні, а не стояти у відомій позі з простягнутою рукою і просити прийняти. Який вже рік поспіль.
Народна прокуратура до Азііров Показати IP 30 Грудня 2021 18:29
Утеплення будинку яким чином впливає на те, що без кінця прориває теплотраси чи відключається котельня на Карбишева? Всі ці втрати енергії Луцьктепло врешті компенсує за рахунок споживачів, вигадуючи різні незрозумілі абонплати, чи калькулюючи вартість гігокалорії на підставі лише їм зрозумілим формулам
Реаліст до Анонім Показати IP 30 Грудня 2021 09:49
Дуже Вас розумію. Ви щасливий що у свої 44 роки досі не знаєте, що Діда Мороза не існує. Живіть у світі казок, які Ви сам і вигадуєте.
Анонім до Анонім Показати IP 30 Грудня 2021 09:54
так він і пояснював що європа зразу сказала підвищити ціни на газ для населення а вони не погодились. вони ж не знали що люди на все погодяться .
скептик до Анонім Показати IP 30 Грудня 2021 11:59
а я весь час всім говорив, що справа не в президентах, а в клановій олігархічній структурі влади. НАРОД !!!!!!!!!! ПЕРЕСТАНЬТЕ врешті-решт шукати батюшку-царя, який прийде і зробить вам все добре. ви звикли жити папанятіям, плодити корупцію, бо так легше ? тоді терпіть, ТЕРПІЛИ, і не скіглітє
Попандопуло Показати IP 30 Грудня 2021 07:47
В мене сусід таємно виносить з хати речі і обмінює їх на самогонку. Це, в принципі, все, що треба знати про зовнішньоекономічні зв'язки нашої країни.
Лучанин Показати IP 30 Грудня 2021 07:55
Питання одне-де наш,український,власний газ?
Дєд до Лучанин Показати IP 30 Грудня 2021 09:05
Його немає.
скептик до Лучанин Показати IP 30 Грудня 2021 11:54
відповідь дуже проста. бандо-олігархічній владі нецікаво продавати своєму народу ДЕШЕВИЙ газ власного видобутку, який тому ж народу і належить. тому, прикриваючись договорняками з МВФ (які вони ж і підписали) з метою одержання від МВФ бабла, яке вони самі ж і розкрадають, бандовлада нагинає народ і змушує платити за газ по кошмарних цінах, які не мають нічого спільного із собівартістю видобутку цього газу.
Юля Т до Лучанин Показати IP 30 Грудня 2021 12:02
Продають на спотовому ринку...
Правда Показати IP 30 Грудня 2021 09:22
Це ринок.Так він жорстокий і несправедливий.Шукати прийдеться альтернативу,економити,палаци опалювати газом-це розкіш.Дешевого вже нічого не буде,енергоносії тільки дорожчатимуть,а відповідно і товари і послуги.В супермаркетах з возами кожен третій,тай машин щось не меншає,а палаци продовжують зводити.Так що не потрібно нити,а бути реалістами.І якщо за борги почнуть відсуджувати житло,то не потрібно галасувати,ми на це заслуговуємо своїм вибором.Якщо це ваша країна,то боріться за неї.
скептик до Правда Показати IP 30 Грудня 2021 12:01
це не ринок. це наперстки і відсутність мізків
Мир хатам! Показати IP 30 Грудня 2021 10:34
Війна палацам! Це гасло стало одним з основних серед ліво-радикальних учасників Євромайдану. Протягом подій в грудні-лютому 2013–2014 рр. чимало таких надписів з'явилось на стінах будинків Києва та інших міст України.
Лікар до Мир хатам! Показати IP 30 Грудня 2021 11:08
У вас почався делірій. Ми їдемо за вами, вас чекають палати.
Дідо до Мир хатам! Показати IP 30 Грудня 2021 11:32
В "комуналки" як в СРСР захотіли? Ги
Зелебобік Показати IP 30 Грудня 2021 11:51
Как вы думаете, почему постанова Кабмина о снижении цен на газ для производителей хлеба так и не вступила в силу, а остается проектом? Просто потому, что рост цен на хлеб совершенно не касается функционеров ОП, ведь они кормятся в специально созданных магазинах, где цены на продукты, как в СССР для политической элиты, сильно отличаются от цен для простого люда. Да, да, мы же не поставим под сомнения слова Елены Зеленской, она ведь не может так сильно не знать цен на обычные продукты, которыми питается семья Президента. Или все таки не знает? И они не считают существенным изменение цены на хлеб на несколько гривен, наверно они даже не наклонятся что бы поднять их, если они выпадут у них из кармана. А то что пенсионеры выживают только на хлебе и молоке и считают каждую копейку, и уж точно не покупают скумбрию в ЦКовских магазинах по 8 грн., так чем меньше пенсионеров, тем больше можно украсть из ПФ. Зато на РНБО 30 декабря будет рассмотрен самы важный вопрос, нет конечно, не газовый кейс, а «выполнение указа президента о сохранении и воспроизводстве лесов», потому, что если не будет хлеба, то придется есть кору.
Отакої Показати IP 30 Грудня 2021 12:04
Наши заокеанские друзья, конечно, молодцы! Мы любим писать про Большую сделку между странами, контролирующими прямо или опосредствовано энергоресурсы мира: США и РФ. Чем больше Путин и Байден коммуницируют, тем больше везёт их компаниям СЛЕДИТЕ ЗА РУКАМИ: Вначале США продали весь свой газ в Азию, лишив Европу привычных поставок, подыграли Газпрому, дождались цены в $2150 и... в течении недели продали европейцам по заоблачным ценам 20 танкеров с СПГ. После этого цена упала сразу на более чем $1000‼️‼️‼️ Попутно были решены и политические задачи: Газпром на ближайшие 10 лет будет носить звание "дестабилизатора европейского газового рынка", а штатовские производители СПГ - спасителей Европы. Среди проигравших от схематоза - потребители газа, в том числе мы с вами! На вопрос, а почему было раньше не продать в Европу газ, не допустив роста цен и не обламав на корню шантаж Газпрома с СП-2, ответ прост - Nothing personal, it's just business
скептик до Отакої Показати IP 30 Грудня 2021 13:53
термінали для прийому із США газу тільки недавно збудовані в Польщі. питання , чому німеція не будувала і не планує будувати таких терміналів. шредер іКо все пояснять
Не секрет до Отакої Показати IP 30 Грудня 2021 16:55
Не секрет, що велика частка ПГС в Німеччині належить Газпрому. Не секрет, що Шредер і інші високопосадовці "прикормлені" Газпромом і лоббіюють інтереси Росії. Не секрет також,що США не задоволені тим, що Німеччина кучу бабла віддає Газпрому а це бабло прямою наводкою перетворюється на балістичні ядерні ракети, літаки і т.д., що загрожує США і Європі в тому числі. В той час як США тратить не малий військовий бюджет на захист від Росії. Слава Богу, комсомолка і подружка Путіна Меркель пішла на пенсію і є надія що німці НАРЕШТІ порузумнішають....
Голова вiд Мвф Показати IP 30 Грудня 2021 12:06
От ви i в Европi! Розслабтеся та отримуйте задоволення...
Волинянин Показати IP 30 Грудня 2021 20:14
Ще не всі прокинулись і зрозуміли, як нас нагнули Європою. Азаров справді діло говорив, коли розказував про наслідки "шляху в Європу", подивіться його інтерв'ю ще до майдану. йому кричали в студії :"ухади... Ухади... У у у..." А зараз відбувається все що він казав. Ресурси, корисні копалини і люди всі в Європі... На той час машина ЗМІ добре постаралась. Було добре, але хотіли ще краще... В нас 2/3 кордону межує з Росією і Білорусією. Нас розділили по армії (війна, яка вигідна нашій саме владі) мові (російська мова погана, хоч вона займає 70% інтернет сторінок в Україні) і вірі (теж людей на 2 табори розкинули) і тепер керують. Ми ніколи не будемо добре жити, якщо будуть такі відносини з нашими сусідами. Війна не вігдна ні Нам ні Росії. Нас штучно зтравлюють один на одного. Зеля-х-ло
Правда Показати IP 31 Грудня 2021 06:42
Путин всіх приймає,місця достатньо,то вперед,там дуже "добре",поживете...прости Господи,скільки в нас ще ід...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus