USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Щоб не розграбовували і не били вікна: майно ліквідованої гімназії у Луцькій громаді просять передати на баланс ліцею

25 Січня 2022 11:35
Директор департаменту освіти Луцької міської територіальної громади Віталій Бондар просить депутатів передати майно комунального закладу середньої освіти «Іванчицівська гімназія № 33» на баланс КЗ ЗЗСО «Рокинівський ліцей № 38» Луцької міської ради.

Про це стало відомо під засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Зі слів головного освітянина громади, для того, щоб майно Іванчицівської гімназії не простоювало і охоронялося належним чином, його треба передати на баланс діючого закладу департаменту освіти. Це дасть змогу департаменту освіти ввести штатну одиницю сторожа, який охоронятиме приміщення.

"Там є і комп’ютери, і ноутбук, і різне начиння, яке також передадуть діючому освітньому закладу. Можливо можна буде використовувати це приміщення, до прикладу, під час практичних робіт або екскурсійних занять. Також у приміщенні гімназії можна проводити ті ж самі батьківські збори для батьків дітей з Іванчиць, які навчаються у Рокинівському ліцеї. Але нагальне питання виникло першочергово через необхідність ввести у штат сторожа, який буде забезпечувати охорону майна і зворотній зв’язок, бо маємо приклади, коли шкільне майно простоює, його розграбовують, б’ють вікна тощо«, – пояснив Віталій Бондар.

Читати ще: Одну з шкіл у Луцькій громаді закривають

Він зазначив, що набагато краще використовувати майно неробочого навчального закладу, аніж воно буде простоювати. Посадовець зауважив, що після ліквідації школи її можна, до прикладу, здавати в оренду, однак поки що зацікавлених немає.

«Це приміщення на пічному опаленні. Тому за час вихідних воно охолоджувалося, зокрема, в зимовий час, оскільки піч топили лише протягом навчального тижня – економили», – додав освітянин.

Члени профільної комісії ініціативу підтримали.

Нагадаємо, 30 липня 2021 року під час сесії міської ради школу в селі Іванчиці Луцької міської територіальної громади ліквідували. В Іванчицівській гімназії № 33 навчалися 19 учнів. Ці учні зараховані до інших закладів освіти, зокрема 15 дітей зараховані до шкіл Луцької громади, а чотири учні – до навчального закладу, який міститься за межами ТГ.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Січня 2022 13:10
Піду сторожем. Вночі розпродам все, щоб не розікрали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus