USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через неналежну якість освіти одну зі шкіл Луцької громади закривають

26 Липня 2021 13:22
До нового навчального року ліквідують школу в селі Іванчиці Луцької міської територіальної громади.

Про це йшлося 26 липня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

На розгляд комісії винесли питання Про ліквідацію комунального закладу середньої освіти «Іванчицівська гімназія №33 Луцької міської ради».

Як пояснив депутат, директор департаменту освіти Віталій Бондар, відповідно до чинного законодавства є пропозиція щодо ліквідації цього закладу освіту.

«Потреба зрозуміла. Здійснюючи внутрішній аудит, ми розуміємо, що заклад освіти має потребу на одного учня лише з міського бюджету в розмірі понад 48 тисяч гривень на рік. Загальна сума потреб на заклад освіти становить 1,2 мільйона гривень на рік із міського бюджету. Згідно з фінансовим моніторингом, аналізом і порівнянням, потреби Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 – трішки більш як п’ять тисяч гривень, закладу освіти №26, де використання енергоносіїв більше, адже там є басейн, – до дев’ять тисяч гривень. І якість освіти в цих закладах набагато вища, ніж у гімназії №33», – сказав він.

Додав, що проєкт рішення підготували передусім не через величезні фінансові витрати з міського бюджету на утримання закладу, а з огляду на забезпечення належної якості освіти.

В Іванчицівській гімназії №33 навчалися 19 учнів. Директорка школи вже отримала довідки про те, що ці учні зараховані до інших закладів освіти, зокрема 15 дітей зараховані до шкіл Луцької громади, а чотири учні – до навчального закладу, який міститься за межами ТГ.

У закладі освіти діють два класи. Там дев’ять педагогів, із яких п’ять – пенсіонери.

За словами директора департаменту освіти, вакантні посади вчителів початкової ланки є в Княгининку та ліцеї №27, вчителя української мови та зарубіжної літератури – у школі №12, вчителя фізкультури – у ліцеї №27.

«Фактично забезпеченість робочими місцями буде. І доїзд дітей відбуватиметься згідно з відповідними правилами. У нас є автобус і можливість забезпечити доїзд із віддалених населених пунктів», – зазначив Віталій Бондар.

Комісія підтримала проєкт рішення. Після інформування та опитування громадськості питання розглянуть на сесії міськради.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Бульба Показати IP 26 Липня 2021 13:32
Конституцію читали??????
УРСР до Бульба Показати IP 26 Липня 2021 14:07
?
5 до Бульба Показати IP 26 Липня 2021 14:43
Якщо не помиляюся,то там написано,що кожен має право на ЯКІСНУ освіту. Про яку якість тут може йти мова,якщо жоден випускник не зміг вступити до навчального закладу? Чому платники податків мають спонсорувати купку пенсіонерів,які незрозуміло чим займаються і не дають дітям якісних знань?
Освіта до 5 Показати IP 26 Липня 2021 23:14
А діти беруть ті знання? Свого розуму не вставиш, а у дітей одна відмовка- воно мені не треба.
Рауль Показати IP 26 Липня 2021 14:20
печально
лучанка до Рауль Показати IP 26 Липня 2021 15:58
ще в Луцьку купку пенсіонерів по школах розігнати. Чомусь школи назвали ліцеями без профілю (СШ №3 Луцьк). Взагалі новий керівник.помоніторте як учительки позанижували бали в атестати випускникам на 2-3 бали(не на один), а діти добре здали ЗНО і втерли їм носа. То хай внуків вдома підстраховують,а не себе в школі. Тільки тепер діти трохи втратили балів. Але совісті немають,може перевірите оцінки в журналах,і в атестатах. В одному класі з одного предмету восьми дітям занизила оцінки,то як вам ?
Оля Показати IP 26 Липня 2021 15:54
Щеб закрили бібліотеки,яких уЛкцьку 14,а там ні одного читача.Проте малюють десятки тисяч.А сидять по 50 бібліот.Зарплата 15-20 тисяч.Невже ми маємо їх утримувати.І там також майже всі пегсіонкри.
лучанка до Оля Показати IP 26 Липня 2021 20:07
по два бібліотекаря в кожній школі.у вересні видали книжки,в травні зібрали
Мігель до Оля Показати IP 27 Липня 2021 00:24
Та і школи можна на 7 класів перевести - років з 13-14 нехай уже ідуть на роботу, чого кошти дарма витрачати. Не там шукаєте де зекономити бюджет. Дивіться на тендери по ремонту доріг і решту благоустрою, побачите одні і ті ж обличчя, які з 10млн ціну знижують на 50к і все). Це за 1км дороги, якщо що, яка за 3 роки просідає і все йде по новому з кешбеком 30-40%.
Анонім до Оля Показати IP 27 Липня 2021 18:32
Де така зарплата в бібліотеках? Підкажіть, кину свою роботу, піду книжки виносити/заносити, переписувати, що скажуть, навіть прибирати буду за читачами. До пенсії мені ще далеко
Нострадамус Показати IP 27 Липня 2021 13:12
А покращити якiсть?...
Ольга Показати IP 28 Липня 2021 13:24
Колись моя сусідка ( нині покійна), викладач математики у школі , на мої слова " а воно Вам потрібно таскати десятки зошитів додому на перевірку і займатись після уроків з учнями ( безкоштовно)", відповіла: " Я їх мушу навчити!!!" До речі, вона була вже пару років на пенсії. Так що тут все залежить і від вчителя! Якщо він буде на свому місці, то він повинен навчати!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus