USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.65 9.85

«Щоб не спаював мого Вітю»: волинянка написала на сусіда заяву за крадіжку мотокоси, а його посадили на 4 роки

22 Жовтня 2023 18:41
За бензокосу на чотири роки в тюрму. Ковельчанина уже вкотре звинувачують у крадіжці. Раніше Станіслава вирішили покарати громадськими роботами, але він їх не виконував. Каже, що в той час померли батько та брат, тому мусив заробляти на утримання житла. Тепер чоловікові інкримінують крадіжку бензокоси, мовляв, проник у хату до своїх сусідів.

Станіслав же усе заперечує, повідомляє телеканал Аверс.

«Спочатку в подвір’ї в мене, біля мого гаражного приміщення, пили пиво. Я йому сказав, що мені треба косити. А він мені: «Йдемо до мене додому, візьмемо тример і покосимо». Ми пішли до нього додому. На подвір’ї була матір і ще одна жіночка. Ми буквально хвилин 10-15 посиділи. Він пішов проводити ту жіночку. Я ще з його матір’ю порозмовляв. Коли він повернувся, я сказав, що йдем. Він сказав, щоб я брав тример та йшов, а він через певний час прийде, бо в нього є справи по господарству», – так Станіслав розказує суддям, чому в нього опинилась сусідська бензокоса.

Каже що не крав, а позичив. Вона коштує трохи більше як 1800 гривень.

«Особисто я пішов до нього додому, кажу: «Віть, ідем покосим». Він погодився, мав забрати тример, бо мамка трошки кіпішує. Ми сусіди, в мене не було мотиву ніякого. Якби мені треба був той тример, то повірте мені, що я за кілька рейсів собі його купив», – говорив на суді обвинувачений.
Станіслав переконує, що довго навіть не знав про кримінальну справу. Мовляв, слідчі його не допитували, а стосунки із сусідами були як зазвичай.

«Віталися і з нею, і з ним. Ніхто мені навіть слова не сказав, що написали на мене заяву чи ще щось. На суді вона сказала мені: «Я до тебе ніяких претензій не маю, я на тебе сердита була, то так треба було, щоб ти мого Вітю не спаював». Отакими були її слова. Вона просила суд суворо не карати, бо в неї не було претензій», – пригадав судове засідання Станіслав.

Прокурор зауважує, що є записи з камер відеоспостереження з сусіднього будинку, на яких видно, що Станіслав сам зайшов до хати і вийшов з технікою.

Прокурор Роман Грицюк додає, що син потерпілої розповів наступне: «Сказав про те, що будь-якого дозволу на надання в користування цього тримеру обвинуваченому не надавали. Потерпіла і свідок були категоричні у своїх показаннях і під час досудового розслідування, і під час судового провадження. Причин оговорювати обвинуваченого вказаним особам немає».

Цікаво, що подібний випадок із підсудним відбувся уже не вперше. За це він раніше отримав 200 годин громадських робіт.

«Там теж була така ситуація. Я поїхав на роботу і одна річ того хлопчини залишилася у мене в машині. Він думав, що її десь згубив чи хтось поцупив. Потім подзвонив до мене, я сказав, що та річ у мене в машині. Він мав її забрати. Але не розібравшись, його жінка написала заяву», – зі сміхом пригадує Станіслав.

Колегія суддів апеляційного суду вислухала чоловіка, уважно дослідила докази і дійшла висновку, що Станіслав таки винен. Чотири роки ув’язнення, які йому присудив Ковельський міськрайонний суд, залишили без змін. У супроводі конвою чоловіка відвезли за ґрати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Треба було Показати IP 22 Жовтня 2023 19:27
Років 15 за тример дати. В нас за ДТП з трупом умовне дають, тих хто краде сотнями мільйонів не чіпають взагалі, ну а за це можна навіть і смертну казнь я думаю!!!
Лучанин до Треба було Показати IP 24 Жовтня 2023 12:34
Там залежність обернено пропорційна - чим більші суми крадіжок, тим менший термін. А якщо крадуть в особливо великих розмірах, то ті, в кого вкрали(читайте платники податків) ще й винні лишаються і повинні доплачувати крадіям.
Andrij Показати IP 22 Жовтня 2023 20:50
Ви що там зовсiм эбанулися?, 4 роки за косу??????
123 до Andrij Показати IP 23 Жовтня 2023 20:24
Сміхуйочки закінчились.
123 Показати IP 23 Жовтня 2023 07:41
Злодюга-рецидивіст! Як таких ще Земля носить?
Право Показати IP 24 Жовтня 2023 11:45
Бреше падлолисе. Вкрав. Я знаю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus