USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Щоденні рейди та фотопастки: на Волині лісівники борються з лісорубами-крадіями

29 Листопада 2023 22:54
За тиждень рейдові групи філій Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» запобігли десяткам випадків незаконних рубок та виявили факти лісопорушень на загальну суму збитків понад 800 тис. грн.

У випадках, де масштаби менші, порушники вже сплатили штрафи до бюджетів громад. У ситуаціях, де справа тягне на кримінал, матеріали передано в правоохоронні органи, триває слідство. Про це інформує Поліський лісовий офіс.

Рейдова група філії «Любешівське лісомисливське господарство» зафіксувала незаконну порубку в Залізницькому лісництві. Порушник, особу якого вже встановлено, тепер сплатить штраф та збитки, а це 41,5 тис. грн.

Масштабам самовільної рубки перешкодили й у філії «Городоцьке лісове господарство».

Працівники філії «Колківське лісове господарство» під час патрулювання у Чорторійському лісництві виявили дві самовільні рубки. Складено два протоколи за ст. 65 КУпАП.

Читати ще: На Волині за допомогою фотопастки зловили браконьєра

Протоколи склали і працівники Ратнівської філії. Завдяки вчасному виявленню фактів лісопорушень також вдалося уникнути значних масштабів.

На понад 87 тис. грн завдали збитків порушники в Устилузькому лісництві філії «Володимир-Волинське лісомисливське господарство». Особи причетних встановлено, деревину та транспорт вилучено. Тривають слідчі дії.

Ще одне порушення зафіксувала фотопастка у Ратніському лісництві філії «Ратнівське лісомисливське господарство». Масштабам рубки вдалося запобігти, оскільки лісова охорона оперативно прибула на місце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 30 Листопада 2023 08:55
Монополія на розкрадання лісу має бути тільки в можновладців.! А конкурентів ніхто не любить..
віктор Показати IP 30 Листопада 2023 18:51
вже всі побачили по заступнику кватирка які вони захисники лісу. А де реакція керівництва на самого начальника поліського офісу
Олекс Показати IP 30 Листопада 2023 22:42
Ще в Цумані я непам'ятаю щоб так крали ліс.Звернешся в поліцію,хабар дадуть,і поїхали далі.
Олександр Показати IP 30 Листопада 2023 22:43
Дуже сильно борються,в Цумані дуже помітно.Крадуть цілодобово,а районна поліція кришує лісокрадів.
Олекс Показати IP 30 Листопада 2023 22:47
Дуже сильно борються,особливо в Цумані це помітно.Я за своє життя непам'ятаю,щоб так крали,а мєнти кришують їх.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus