USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Щодня на Волині трапляється три пожежі

4 Квітня 2011 17:08
Цьогоріч на Волині трапилась 271 пожежа, а вогняна стихія забрала життя 25 людей, 4 з яких - діти.

Про це повідомив начальник МНС в області Володимир Грушовінчук під час селекторної наради у понеділок, 4 квітня.

Він розповів, що внаслідок пожеж пошкоджено 172 будівлі та 22 одиниці техніки. Загальні матеріальні втрати від пожеж сягнули близько десяти мільйонів гривень.

Проте пожежникам вдалось врятувати матеріальних цінностей на суму понад 15 мільйонів гривень.

Грушовінчук каже, що більшість пожеж трапляється у сільській місцевості. Причина – необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації електроприладів та пічного опалення.

Збільшується кількість пожеж навесні і влітку, коли люди спалюють суху рослинність. Тому працівники МНС разом з екологами регулярно проводять рейди, аби виявити порушників. Так, штрафи уже виписали 56 людям, які займались незаконним спалюванням сухої трави.

І хоча в області ведеться активна профілактична робота в цьому напрямку, проте Грушовінчук запевняє, що люди продовжують спалювати суху рослинність.

«Наше населення пристосувалось: починають спалювати після сьомої години і вночі. Тому рейдові бригади змушені працювати вночі… Ви не мене обманюєте, а самих себе», – сказав посадовець.

Турбує управління МНС і дотримання місцевої пожежної охорони. Грушовінчук каже, що у деяких районах області зменшили фінансування протипожежної безпеки. Насамперед це стосується Турійського, Старовижівского і Любешівського районів.

Грушовінчук каже, що пожежні автомобілі, які не використовуються, можна віддати в оренду прилеглим лісовим господарствам, які й виконуватимуть функції пожежників на місцях.

«Тиждень часу вам, щоб прийняти рішення чи ви фінансуєте ці авто, чи передаєте в оренду», – сказав на це підлеглим голова ОДА Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus