USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Шістьом волинським сільрадам не вистачає грошей

11 Листопада 2015 10:44
За станом на 1 листопада з 408 бюджетів базового рівня виконані 402. Решта шість потребують додаткового фінансування.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації 9 листопада.

Так, зі слів директора департаменту фінансів та бюджету ОДА Ігоря Никитюка, цього року до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло мільярд 366 мільйонів гривень власних доходів, що на півмільярда більше ніж за відповідний період минулого року.

До планових показників виконані бюджети міст обласного значення, зведені бюджети районів. При цьому 294 територіальні громади, у тому числі Нововолинськ і Маневицький район, забезпечили виконання річних планів.

З 408 бюджетів базового рівня виконані 402. Усі 6 невиконаних бюджети – територіальні громади Камінь-Каширського району. Щоправда, каже головний фінансист області, суми там невеликі, здебільшого невиконання бюджетів складає в розмірі 7-9 відсотків. Єдина сільрада з цих шести, де бюджет виконаний менш ніж на 90% - Грудківська сільська рада.

Нагадаємо, місцеві бюджети в ОДА поставили перед фактом: вони до кінця року мають прийняти свої бюджети на 2016 рік, не чекаючи прийняття держбюджету парламентом. Мовляв, аби після прийняття держбюджету місцевим радам не довелося жити на 1/12 бюджету 2015 року, якщо вони не приймуть власні головні фінансові документи.

Згідно з висновками, невиконання бюджетів зумовлене недоотриманням запланованих обсягів надходження єдиного податку, з рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів та плати за землю.

До слова, розпорядники коштів наприкінці року мають подвоєними темпами освоювати гроші на інвестиційні проекти, які реалізуються на Волині за рахунок державного фонду регіонального розвитку. Так, з державного фонду регіонально розвитку Волинь отримала 95,668 мільйона гривень і також на ці цілі залучаються 15,2333 мільйона гривень власних ресурсів, що разом складає більше 100 мільйонів гривень.

Зі слів Ігоря Никитюка, за станом на 1 листопада з цих коштів використано 40 мільйонів. Зокрема, на будівництво школи в селі Житнівка Камінь-Каширського району, будівництво мережі водовідведення мікрорайону Вересневе у Луцьку, реконструкція з добудовою спортзали школи селища Мар’янівка, будівництво ДНЗ в селі Холонів Горохівського району.

Так, до кінця року мають бути освоєні решта коштів – близько 60 мільйонів гривень, щоб не довелося повертати їх у Держбюджет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus