USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Громадські ініціативи ви називаєте цирком, – незрячий активіст відповів скандальному Глазунову

23 Жовтня 2018 12:04
Керівник ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук відповів на закиди голови ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» Дмитра Глазунова. Останній назвав соціальний експеримент «Відчуйте життя в темряві», який відбувся у Луцьку за участю представників міської ради, бродячим цирком.

Нагадаємо, у рамках соціального експерименту посадовці Луцької міської ради провели день у темряві.

Закрити очі чорними пов’язками зголосилися радник міського голови Ігор Поліщук, перший заступник міського голови Григорій Недопад, заступник міського голови Костянтин Петрочук та начальник відділу транспорту та зв’язку міськради Володимир Степанов.

Однак, експеримент, який відбувається у Луцьку вже вдруге і мав на меті перевірити доступність Луцька для незрячих, не сподобався голові ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» Дмитру Глазунову.

«Шановний Dmitry Glazunov, прочитавши ваш блог маю на нього відповісти. Вся справа в тому, що зініційовано цей соціальний експеримент нами, незрячими активістами Генерація Успішної Дії / Волинь і вперше подібна акція відбулася далекого 2010 року.

Два роки поспіль нашу акцію підтримує нині чинна луцька влада, за що ми їй дуже вдячні», - відповідає Віталій Ткачук на закиди Глазунова.

З його слів, не посадовці одягнули собі пов'язки, а вони (люди з інвалідністю по зору) і надалі будуть одягати.

«Скажу чесно, коли вперше я запропонував взяти участь в соціальному експерименті Ігорю Поліщуку, то він не відразу погодився, бо це доволі страшно отак взяти і зав'язати собі пов'язку, провести цілий робочий день так, як ми незрячі живемо постійно. Знаєте, Дмитре, я не належу до жодної політичної партії і жодного дня не обслуговував тих чи інших політиків, натомість працюю для незрячих. І дуже шкода, що ви громадські ініціативи називаєте бродячим цирком», - йдеться у дописі Віталія Ткачука.

Керівника ГО «Генерація успішної дії», до слова, підтримали коментатори, зокрема Валерія Лесюк наголосила, чим частіше влада спускатиметься до рівня життя людей й відчуватиме це на дотик, погляд, тим краще розумітиме проблему й шукатиме шляхи вирішення.

"Я підтримую вас, Віталіку, повністю. Почитала статтю і теж маю що сказати у відповідь. Так як була минулоріч особисто присутня на цій акції, бачила, як важко було людині при владі зосередитись і стати незрячим на довгий період часу. Його супроводжував незрячий, тож і життя цілком залежало від нього - на дорозі і тротуарах. Зав'яжіть собі очі й просто пройдіться квартирою, відчуєте не тільки дискомфорт, а й страх від безпорадності", - прокоментувала Валерія.


До слова, сам голова ВОГО «Волинська обласна лікарняна каса» періодично стає героєм скандалів. Так, зокрема діяльність лікарняної каси (ВОЛК), очільником якої є колишній СБУшник Дмитро Глазунов - таємниця ця сімома замками. Організація не звітує перед органами міської чи обласної влади та вперто не надає журналістам інформацію про фінансову діяльність організації. Сам же Глазунов, попри скромні прибутки, веде спосіб життя успішного бізнесмена та володіє елітним автомобілем «PORSCHE Cayenne».

Горе-благодійник, який нібито живе на мінімалку, свого часу знайшов гроші, щоб роздрукувати 25 тисяч листівок, аби облити брудом своїх колег.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ніля Показати IP 23 Жовтня 2018 13:02
Блогер тільки гроші заробляти хоче от і пише шо небудь .А як привернути увагу до людей які не бачать? Тільки вміють критикувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus