USD 40.60 40.90
  • USD 40.60 40.90
  • EUR 40.75 41.00
  • PLN 10.12 10.28

Школяр із Луцька продав колекцію з героями улюбленого мультфільму, а гроші віддав на ЗСУ

5 Листопада 2023 15:57
Тимофій Токарев навчається у третьому класі. Хлопчик допомагає нашим захисникам із початку масштабного вторгнення – з родиною збирає на передову сухпайки. А ще давав дітям із двору покататися на самокаті, а виручені за це кошти віддав військовослужбовцям. Колекцію, яку збирав понад три роки, продав за більш як чотири тисячі гривень. Гроші теж передав армії. Натомість має колекцію шевронів, як подяку від захисників.

Тимофій щодня хоча би протягом години збирає пакунки для наших захисників. Самі ж військові називають 8-річного хлопчика козаком, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Мене так називають, бо я – син 14-ї бригади», – каже хлопчик.

Він разом із рідними збирає військовим усе необхідне: чай, каву, одноразовий посуд, локшину швидкого приготування та смаколики, зокрема пастилу, яку готує бабуся. На кожній передачі захисникам Тимофій пише і малює фірмове привітання, щоб підняти бойовий дух.

«Я хочу, щоб наші захисники не були голодні, щоб вони могли боротися і щоб швидше була перемога. Я пишу: гостинці від козака Тимофія, слава Україні і слава ЗСУ. Малюю теж прапор України і прапор УПА», – говорить хлопчик.

Щоб передати військовим кошти, школяр продав колекцію з героями улюбленого мультфільму, яку збирав три роки. Хлопчик передав виручену суму волонтерам на антидронову рушницю для захисників.

«Я продав свою колекцію іграшок зі «Щенячого патруля» і заробив 4500 гривень. Давав кататися на самокаті дітям, і ці гроші теж ішли на ЗСУ», – каже Тимофій.

Він передає сухпайки та гроші через волонтерів, зокрема, 14-й, 100-й бригадам та іншим підрозділам. Натомість отримує подяки, шеврони та навіть гільзи.
Таким патріотичним і небайдужим сином пишаються мама та вся родина. Хлопчику допомагають. Як кажуть, на нього варто рівнятися всім.

«Він сприймає все дуже близько до серця. Він перейнявся, переживає за хлопців. Його тренер із плавання пішов захищати Україну. Він хотів допомагати, дуже. Це позиція кожного свідомого українця – допомагати. Тому що хлопцям зараз дуже важко, вони потребують нашої підтримки, допомоги. Нам потрібно вчитися в дітей цієї впевненості в швидкій перемозі», – наголошує мама Тимофія Катерина Токарева-Чуйко.

У переддень Святого Миколая Тимофій разом із мамою хоче провідати захисників, які нині на лікуванні, та подарувати їм домашні смаколики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
На аля Показати IP 5 Листопада 2023 18:45
Пишаємось такими діткам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus