USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Школярі Луцької громади слухатимуть уроки миру

12 Січня 2023 07:14
«Закласти миролюбність у кожну людину по усьому світу», – цю фразу можна вважати девізом міжнародної організації HWPL, що запустила проєкт «Освіта миру».

Сьогодні, 11січня, Луцьк відвідала делегація, що є амбасадором цієї структури, її очолив Джозеф Сонг – директор філії HWPL у Вашингтоні. Про це повідомили в Луцькій міській раді.

На базі ліцею №27 відбулося підписання меморандумів про взаєморозуміння для здійснення проєктів миру і розширення міжнародного співробітництва. Їх завізували очільники дванадцятьох закладів освіти Луцької громади.

Програма освіти миру складається з 12 уроків, на яких розглядатимуть фундаментальні поняття: мир, подяка, повага, любов, взаємопідтримка.
Уроки миру в українських школах викладатиме безплатно вчитель HWPL. Від міжнародних партнерів він отримує навчальний матеріал. Також за потреби спікер може запрошувати на свою лекцію лідерів думок громади.
На уроках акцентуватимуть увагу на ненасильницькому розв’язанні конфліктів. Наводитимуть приклади агресивної політики росії, її механізмів та правил, що суперечать світовим юридичним нормам.
Читати ще: 10 проблем освіти, які можуть стати кризою у 2023 році

На важливості таких політичних уроків у сучасній українській школі, що функціонує в період війни, наголосила і заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона підкреслила: збройній агресії не може бути жодного логічного виправдання. Засудити її і вміти їй протистояти, а ще краще не допустити – нині завдання номер один. І, як показує практика, вчитися цього слід уже зі шкільної лави.
Читати ще: Вчили школярів заробляти гроші: у Луцьку завершився унікальний для всієї України проєкт

Цікаво, що у лютому 2022 року, одразу після вторгнення росії, HWPL виступила з офіційною заявою, в якій засудила війну і закликала вивести війська з території України та дотримуватися принципів міжнародного права. HWPL у співпраці з журналом BusinessWoman провела Міжнародну конференцію «Відновлення миру в Україні» для гуманітарної підтримки, а також – інформаційну кампанію на підтримку України, зібрала і надала їй гуманітарну допомогу.
На знак пошани до міжнародної структури та роботи, яку вона провадить на теренах України, директорові філії HWPL у Вашингтоні Джозефу Сонгу освітяни вручили запашний волинський коровай. А вихованці ліцею №27, одягнувшись у народні строї, заколядували, а потім вразили гучною піснею і запальним танцем. Закінчилася зустріч спільним фото.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus