USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Школярі з Волині стали учасниками екологічного проєкту в Польщі

19 Січня 2024 17:37
34 учні з Луцької, Олицької, Ківерцівської, Торчинської громад та Волинського наукового ліцею два тижні проведуть у польському місті Сокулка, де братимуть участь у першому етапі міжнародного екопроєкту «Польща «Зелена» – приємно познайомитися».

З напутнім словом у подорож обдаровану молодь провів голова обласної ради Григорій Недопад, інформує Волиньрада.

«Успіхи цих юних дослідників і науковців надзвичайно надихаючі – вони не тільки навчаються, а й генерують та впроваджують нові технології і процеси в життя. Впевнений, що ця поїздка і участь в проєкті дасть їм нові знання, нові знайомства і нові можливості, – зазначив Григорій Недопад. – Я переконаний, що наші школярі – найрозумніші та найкреативніші, тож після повернення на Волинь вони створять винаходи, які поліпшать щоденне життя».

Читати ще: У Луцьку знані українські науковці проводили експерименти для учнів. Фото

Директорка обласної Малої академії наук Тетяна Михалюк розповіла, що проєкт реалізовується завдяки партнерській угоді між Fundacja Rozwoju Energetyki Odnawialnej і Ochrony Zdrowia та Волинською обласною Малою академією наук у межах програми «Erasmus+».

«У проєкті беруть участь 30 наших та 30 польських діток. – З академії їдуть діти, які стали переможцями «GENIUS Olympiad Ukrainе», – розповіла керівниця.

«Моя донька Софія Михалевич реалізувала проєкт з безпечної переробки медичних відходів і стала переможницею обласного етапу екологічного конкурсу «GENIUS Olympiad Ukrainе», – розповіла мама однієї із учасниць проєкту. – Радію, що донька бере участь в такому міжнародному заході та турбується екологічними проблемами. Впевнена, що у неї буде світле майбутнє».

У програмі – навчання, подорожі та спілкування. Другий етап проєкту реалізуватиметься влітку, у ньому візьмуть участь уже 100 дітей з Волині та стільки ж з Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus