USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Школи, садки і лікарні на Волині можуть залишитися без газу

24 Жовтня 2019 16:19
Волинські депутати підготували звернення до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо врегулювання ситуації з облаштування комерційних вузлів обліку природного газу засобами дистанційної передачі даних, аби не допустити припинення постачання газу до шкіл, садочків, лікарень, бібліотек та інших бюджетних установ.

Про це йшлося 24 жовтня під час засідання 25-ї сесії Волинської обласної ради.

Депутати висловили стурбованість ситуацією, яка склалася зі збільшенням фінансового навантаження на бюджетні установи у зв’язку з необхідністю придбання та встановлення на комерційних вузлах обліку газу засобів дистанційної передачі даних.

Так, власники комерційних вузлів обліку природного газу зобов’язані встановити засоби дистанційної передачі даних відповідно до вимоги нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

«Станом на жовтень 2019 року значна кількість власників комерційних вузлів обліку газу Волинської області не встановила засобів дистанційної передачі даних. Причиною цього є висока ціна таких засобів, яка разом із витратами на виготовлення відповідної технічної документації, встановлення і налаштування становить близько 20 тисяч гривень», – звернули увагу депутати.

Вони акцентували, що власниками комерційних вузлів обліку є переважно школи, садочки, лікарні, бібліотеки та інші бюджетні установи, які неспроможні вчасно встановити згадане обладнання. Тож, відповідно до вимог Кодексу газорозподільних систем, їм можуть просто припинити постачати газ.

«За таких обставин сотні закладів освіти, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери, державні установи не лише Волинської області, а й усієї України будуть позбавлені можливості споживати природний газ», – наголосили обранці громади в своєму зверненні.

Вони закликали врегулювати ситуацію, зокрема переглянути положення нацкомісії та включити витрати з переобладнання комерційних вузлів обліку газу засобами дистанційної передачі інформації в бюджетних установах в тарифи та інвестиційні програми газотранспортних підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лу Ча Нин Показати IP 24 Жовтня 2019 16:45
Так в школах і дитсадках газу так і так немає бо він заборонений до використання у таких закладах, а в лікарнях він тільки в котельні підведений.
до лучанина до Лу Ча Нин Показати IP 24 Жовтня 2019 18:12
і що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus