USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Школи самі вирішуватимуть, коли робити канікули, - Міносвіти

2 Червня 2014 07:00
Кожна школа має право вирішувати, коли починати канікули, оскільки це виняткові повноваження навчального закладу. Таку думку в інтерв'ю "Українському тижню" висловив заступник міністра освіти Павло Полянський.

"Школа відтепер має право сама вирішувати, коли в неї канікули. Це її виняткові повноваження. Якщо в котромусь районі були несприятливі обставини, вона за законом не повинна ні в кого запитувати дозволу, коли відпроваджувати дітей на відпочинок. Так само внутрішня справа – коли організовувати випускний. Я вже мовчу про ці вечори, які до школи не мають жодного стосунку", - зазначив Полянський.

"Політика така: дати колегам із загальноосвітніх навчальних закладів відчути себе самостійними в багатьох питаннях. Згідно з найскромнішими підрахунками, за ці майже 100 днів ми скоротили перелік звітів, які школа має подати в район, район – в область, а область – до міністерства, більш як на 1100 пунктів. Тому що навчальні заклади тонуть у безкінечних, безглуздих, нікому не потрібних паперах, яких ніхто не читає. Аргумент: так було завжди", - зауважує заступник міністра.

З повним текстом інтерв'ю із заступником міністра освіти Павлом Полянським можна ознайомитись у №22 "Українського тижня".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
йося моргенштерн Показати IP 2 Червня 2014 09:14
Продовжуємо розвалювати УКРАЇНУ!!! Діти в УКРАЇНІ повинні бути д**ілами! Вітаю УКРАЇНСЬКИЙ народ з черговою сумною подією!!!
Ирина Показати IP 2 Червня 2014 09:33
Точно. Дожились уже до ручки. Теперь учителя вообще ни хрена делать не будут, подарки тлько давай.... сплошные каникулы теперь...
Юлія до Ирина Показати IP 2 Червня 2014 11:47
Це вже ваша особиста справа давати подарунки чи ні. Хоча, мабуть, ви знаєте, що ви в такому разі є співучасником злочину. А от навчальний план, якщо він є, то його потрібно виконати, і не залежно від того, коли будуть навчальні дні, а коли будуть канікули.
до Юлі до Юлія Показати IP 2 Червня 2014 14:04
Ви така розумна? Може не бачили з якими пакетами конфет і ще чогось... йшли вчителі після останього дзвоника? Чи може всі в класі будуть складатись, а ви самі як біла ворона будете? Писати і базікати тільки вмієте, а на ділі...!!!
Бармалєй до до Юлі Показати IP 2 Червня 2014 14:40
А що хтось вимагав коробку цукерок чи букет квітів? Ваша воля. Воля батьківського комітету. У мене особисто ніхто не вимагав. І ще одне. З розповідей знайомих. В одних школах на випускні вкладалися в 1000грн. В інших у 2500. Так що хазяїн-барин.
педагог Показати IP 2 Червня 2014 10:06
Потрібно запозичити досвід у школах Німеччини. Тут не повинна бути анархія, а зроблено для зручності дітей та батьків. Канікули плануються на рік наперед, із зміщенням графіку приблизно у два тижні. Наприклад, у Баварії тощо літні канікули із 15.07 по 30.08, в інших регіонах починаються вони на два тижні пізніше і т. д. На наступний рік міняється. Потрібно збільшити канікули восени, взимку та весною зарахунок літніх канікул. За 90 днів літніх канікул діти відвикають від школи, забувають вивчений матеріал та не мають бажання йти в школу.
Дід Панас до педагог Показати IP 2 Червня 2014 13:14
краще запозичте радянський або китайский досвід.
наука до педагог Показати IP 2 Червня 2014 14:05
Ви з 2004-го все позичаєте у Західних країн і освіту і демократію... а живете все гірше і гірше і вже воювати почали...
Бармалєй до наука Показати IP 2 Червня 2014 14:42
Наука, такі як ти були при владі і в 70-х, і в 80-х, і в 2004, ну і як тут обійти Табачника. Чого мовчиш, як він нарулив. А Квіт , дасть Бог справиться.
Мальвіна до Бармалєй Показати IP 2 Червня 2014 15:19
Твій Квіт вже валізи пакує...:)))
ОДА до Мальвіна Показати IP 2 Червня 2014 16:15
Уряд Яценюка ЗАЛИШАЄТЬСЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Квіт в уряді Яценюка, так що доля його відома (залишаються всі на місцях) Вже всі про це говорять, Порошенко заявив ще минулого тижня. Пустовіт вроді також залишається, бо призначається і звільняється Порошенком за поданням ЯЦЕНЮКА. Так, що можете не мріяти. Доречі Квіт дуже непоганий міністр, хоча ще рано робити висновки.
РДА до ОДА Показати IP 2 Червня 2014 19:51
Пустовіт БЮТівець - на вихід з валізами і вже! Яценюк примкнув до БЮТу з Фронту змін і особливо печеться за своє місце, тому зміна міністрів буде "під" і як скаже Порошенко!!!
ОДА до РДА Показати IP 2 Червня 2014 20:41
Квіта не знімуть, в нього велика підтримка. А щодо союзу БЮТ - Свобода- Удар- Порошенко і т.д. зайди в вікіпедію і почитай про тіньові (чорні) кабінети, які створюються підчас революцій і виборів .
МР до ОДА Показати IP 2 Червня 2014 21:21
Ну якщо у вас вікіпедія як основне джерело... то про що можна говорити?:))) Я там зараз щось напишу і всі будуть тім "джерелом" користуватись!:)))
Політтехнологу до МР Показати IP 2 Червня 2014 21:46
Тіньовий уряд є завжди в кожній опозиції, і коли був майдан цей уряд вже 95% створювався. Треба не вікіпедію читати, а хоч трохи політично мислити і знати, що таке політика, вона не завжди всім подобається, але... Що є то є. Тимчасовий уряд -наївні слова і реальних ротацій можна буде добитися лише шляхом адмінреформи та створення облвиконкомів замість рад і адміністрацій окремо. Та й адмінреформу будуть робити ці самі люди. Ще раз повторюсь - це може Вам особисто не подобатися.
Папа Карло до Бармалєй Показати IP 2 Червня 2014 15:24
Я вчився у школі у 80-х і ЖОДНОГО разу у школі, окрім квітів, вчителям нічого не дарили!!! А з часів "незалежної" все розпочалось... Так що не треба тут локшину вішати!!!
Ирина Показати IP 2 Червня 2014 14:55
Всем педагогам- я уважаю труд учителя, равно, как и врача, но несмотря на то, что это, практически, самый низкооплачиваемый труд сегодня, считаю, что это не дает никакого морального права брать!!! даже, если вам на пятую юбку не хватает. Всегда есть выход- шейте, вяжите и т. д.- оденетесь лучше, чем некоторые, да и совесть будет чиста. а на выпады, что не 2500 жить невозможно- бред! можно. зарпалаты бюджетников никогда не отличались высоким потолком, тем не менее все было бесплатно. а подарочки учителям и сегодня дарят- золото, компьютеры, ремонты им в квартирах делают и т. д. Кстати, я за 11 лет учебы моего сына в школе ни копейки взятки не давала и сейчас в универе не даю. Я хочу, чтобы у моего сына работала голова и он стал ЧЕЛОВЕКОМ, а не сыночком, за которого заплачено. И сегодня я результатом довольна!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus