USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Школярі Волині не бігатимуть кросів через смерть однолітків?

5 Листопада 2008 18:46
Міністерство освіти й науки України має намір переглянути фізкультурні нормативи у школах. Про це повідомив міністр освіти й науки Іван Вакарчук, – інформують 5 листопада «Волинські Новини».«Всі навантаження, які пропонувалися, необхідно переглянути й запропонувати реальні навантаження»,– сказав Вакарчук. За його словами, остаточне рішення з перегляду фізкультурних нормативів у школах буде прийняте протягом декількох місяців. У той же час Вакарчук зазначив, що кожний вчитель повинен реально оцінювати ситуацію, не роблячи узагальнених висновків, і дбайливо ставитися до здоров’я учнів.




5 листопада Уряд України заборонив проводити кроси на заняттях з фізкультури і розробить нові правила оцінювання фізичної підготовки школярів та молоді. Він скасував постанову Кабміну від 15 січня 1996 року «Про державні тести і нормативи оцінювання фізичної підготовленості населення України.
Кабінет міністрів рекомендує переглянути порядок фізичної підготовки школярів. Зокрема, рекомендується припинити проведення кросів для школярів на уроках фізкультури без спеціального медичного обстеження.

Прем\'єр-міністр Юлія Тимошенко на засіданні уряду заявила, що до з\'ясування ситуації з системою спеціального медичного обстеження дітей, їхньої здатності та рівня фізичної підготовки, кроси на уроках фізкультури необхідно терміново заборонити, а дітей замість кросів завантажити заняттями з ігрових видів спорту.
Довідково:
 
4 листопада о 9.15 у Кам’янці-Бузькій на Львівщині у загальноосвітній школі №1 під час уроку фізичної культури раптово помер учень 5-го класу. Попередня причина смерті – раптова зупинка роботи серця.
Це вже п’ятий подібний випадок за останній час, коли через заняття фізкультурою помирають школярі.
13 жовтня в Луцьку на уроці фізкультури помер 15-річний учень, 3 жовтня – 15-літній школяр у Запоріжжі, 1 жовтня в школі міста Новоселиця Чернівецької області –12-літня учениця. 3 листопада у Кременчузі під час змагань з тхеквондо загинув 13-річний спортсмен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus