USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Шлюз на річці Прип'ять знову запрацював

6 Серпня 2019 10:22
На Старовижівщині поблизу с. Кримне знову запрацював шлюз на річці Прип'ять, який регулює воду на відстані 9 км по течії водойми.

Йдеться про саме ту гідроспоруду, біля якої минулого тижня побували голова обласної ради Ірина Вахович та керівник бюджетної комісії Михайло Імберовський, йдеться на сайті Волинської обласної ради.

Нагадаємо, рівень води в річці Прип'ять катастрофічно знизився. Місцеві жителі скаржилися, що вода в криницях знаходиться дуже глибоко. Вони вважають, що причиною є зруйнований шлюз, який на балансі Державного агенства водних ресурсів України.

Голова обласної ради Ірина Вахович відразу ж взялася за контроль цієї ситуації. Вона провела робочу нараду за участю в.о. начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Ростислава Кравчука.

Він розповів, що на вказаному об'єкті потрібен новий шлюз. Згідно із вже наявною проектно-кошторисною документацією, на нову споруду потрібно 1 млн 420 грн. 1 млн грн можна отримати з державного бюджету, а ще 420 тис. грн повинна дофінансувати обласна казна. Разом з тим, після візиту голови обласної ради та поширення інформації про обміління Прип'яті в соціальних мережах, Регіональний офіс все ж знайшов вихід з ситуації, хоча й тимчасовий. Пошкоджений шлюз підремонтували, використавши резервні ресурси водного фонду.

Вода в річці почала прибувати та збільшилася на 1 м 20 см, тобто майже до попереднього рівня. Про це Ростислав Кравчук повідомив голові обласної ради.

Між тим, будівництво нового шлюза залишається актуальним.

Ірина Вахович запевняє, що готова переконувати депутатів у необхідності виділення коштів з обласного бюджету для співфінансування цього проекту.

Вирішення проблем з обмілінням волинських водойм залишається в пріорітетах Ірини Вахович і надалі.

Вона виступає на комплексний підхід у вирішенні цих питань з участю відповідальних державних структур та із залученням компетентних експертів. Голова обласної ради просить в.о. начальника Регіонального офісу водних ресурсів оперативно інформувати обласну раду про нагальні проблеми у водному господастві області, щоб можна було використати всі можливості вирішувати їх завчасно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus